AKCIJA „OČISTIMO SVIJET“ U GOŠIĆIMA

13 sep 2016

Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost opštine Tivat u saradnji sa Komunalno doo Tivat obilježiće 15. septembar – u svijetu poznat kao dan akcije „Očistimo svijet“, na način što će uređivati javnu povšinu kod sportskog terena u Gošićima. Akcija će se održati u četvrtak 15. septembra od 9 časova. Zaposleni u opštini Tivat će uz pomoć kolega iz Komunalno doo Tivat, učiniti da ova lokacija, na kojoj se druže i okupljaju stanovnici Gošića, izgleda što ljepše i uređenije.
U prethodnom periodu Komunalno je saniralo drvene klupe i nadstrešnicu koje su vremenom propale i oštetile se. „U sanaciju je uložen veliki trud, veliki broj radnih sati stručnih lica i sredstva u iznosu od oko 1000 eura. Moram naglasiti da sam više nego prijatno iznenađen predusretljivošću mještana Gošića, koji su svakodnevno bili prisutni na lokaciji i svojim angažovanjem doprinijeli bržem završetku kompletne rekonstrukcije. Ta pozitivna energija na koju smo naišli je izuzetna“, istakao je direktor Komunalno doo Tivat, Tonko Lukšić.
Tokom planirane akcije biće ofarbana ograda kojom je ovaj prostor ograđen. Takođe planirano je farbanje mobilijara na obližnjem dječjem igralištu, koji je u prethodnom periodu saniran od strane Komunalnog. Opština Tivat obezbijedila je biljke koje će biti posađene, dok je Komunalno obezbijedilo potrebnu boju i četke za farbanje.
„Ovo je akcija koju sekretarijat na čijem sam čelu, organizuje svake godine. Sada po prvi put radimo na ovoj lokaciji, koja se nalazi izvan centra grada, i ubuduće će nam upravo ovakve lokacije biti prioritet. U akciju se svesrdno uključila i Mjesna zajednica Krtoli, pa im ovim putem zahvaljujem“, rekla je Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost .