• Crnogorski
  • English

Green Destinations: Čestitamo Tivtu kandidaturu

10 jun 2020

Predsjednik organizacije Green Destinations / Zelene destinacije/ Albert Salman uputio je čestitku i izraze podrške predsjedniku Opštine Tivat dr Siniši Kusovcu, na urađenom u toku epidemiološke krize ali i inicijativi Tivta da pristupi ovom programu.

“Prije svega, srdačno vam čestitamo na uspješnoj politici i akciji te sklopu mjera koje su Crna Gora i Opština Tivat preduzeli u situaciji sa COVID-19, što od 1. juna 2020. godine, omogućava nastavak oporavka procesa promovisanja Crne Gore kao kao uspješne destinacije.

Zajedno s gore navedenim uspjehom, ovim putem želimo da pohvalimu vašu blagovremenu odluku da ujedinite politike održivog razvoja i turizma sa sistematskom podrškom Zelenih destinacija i Globalnih kriterijuma održivog turizma”, naveo je Salman u dopisu predsjedniku Kusovcu.

Tivat, dodao je Salman, kao prvi pokretač u Crnoj Gori je pilot destinacija sa vrlo dobrim preduslovima da postigne uspjeh na ambicioznom putu ka zelenoj i zaista održivoj turističkoj budućnosti – što je cilj vaše strategije do 2024. godine, kao i strategije razvoja turizma Crne Gore do 2020. godine – te prema ciljevima UN-a za održivi razvoj do 2030. godine.

“Tivat je sada jedna od preko 200 destinacija u 50+ zemalja, posvećenih održivosti. Naš zajednički cilj je da „izgradimo bolje“, sa efektivnim mogućnostima da poboljšate svoju održivost, kvalitet, konkurentnost, vidljivost i marketing, istovremeno dobijajući nezavisno priznanje za napore – na sistematski, neutralan i transparentan način.

Takođe nas raduje što možemo uzeti u obzir Tivat kao mogućeg domaćina Globalnih Zelenih odredišta 2022. ili 2023. godine. Za sada želimo vama i vašem timu opštine, organizaciji destinacije za Tivat i vašim građanima svu sreću i radost u budućim dostignućima”, zaključuje se u dopisu Alberta Salmana, predsjednika organizacije Green Destinations.

Vijeće za Globalno  održivi turizam (GSTC) podijelilo je u globalnom biltenu vijesti o inicijativi Turističke organizacije Tivat i Opštine Tivat da dobije sertifikat Zelenih destinacija, a informacija je dostupna na linku:

https://www.gstcouncil.org/gstc-criteria-available na zapadnim balkanskim jezicima/

Green Destinations je neprofitna fondacija za održivi turistički razvoj I priznanja, koja nudi podršku u procesu održivog razvoja a sve to aktivnim uključivanjem lokalne zajedncie i poslovnog sektora.

Zajedno sa partnerima, fondacija podržava više od 200 odredišta u preko 50 zemalja širom svijeta, kada je u pitanju odgovorni turizam na globalno priznatim principima. Taj program takođe teži ka održivim ciljevima razvoja. Green destinations ili Quality Coast sertifikat više nego bilo koji drugi nudi prepoznatiljivost i vidljivost destinacije na tržištu. Turistima pruža informacije o čistim, zelenim i odgovornim destinacijama.

Dopis – PDF

Obavještenje – Izmjena režima saobraćaja ul. Luštička – Riblja kost.

08 jun 2020

Sekretarijat za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat, obavještava javnost da će  se na osnovu Rješenja br. 10-341/20-upI-148/1 od 08.06.2020. god izvoditi radovi  prekopavanja javne saobraćajne površine –  dio ulice Luštička i dio ulice Riblja kost u naselju Krašići. Planirani radovi će se izvoditi u periodu od 10.06. do 20.06.2020.godine.

Za vrijeme izvođenja radova, zbog suženja puta, saobraćaj će se odvijati propuštanjem vozila naizmjenično.

Zahvaljujemo se građanima i vozačima na strpljenju i savjetujemo oprez u vožnji.

ČESTITKA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE

24 maj 2020

Povodom nastupajućeg Ramazanskog Bajrama, svim pripadnicima islamske vjeroispovjesti u  ime Skupštine opštine Tivat i svoje lično upućujem najiskrenije čestitke.

Želim Vam da praznične dane provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti,okruženi porodicom i prijateljima.

Predsjednik Skupštine

Ivan Novosel

Usvojen Elaborat o osnivanju Tivatskog pozorišta

20 maj 2020

Odbornici Skupštine Opštine Tivat na današnjoj 34. sjednici po redu usvojili su Elaborat o opravdanosti reorganizacije JU Centar za kulturu i osnivanju JU Gradska bibilioteka i JU Tivatsko pozorište. Kako je objasnila sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, Tivat kao posebne ustanove dobija gradsku biblioteku i gradsko pozorište, koje se dugo čekalo. Slijedi proces donošenja osnivačkih akata u ove dvije ustanove.

Skupština je usvojila set mjera za podršku privredi i građanima Tivta, Odluku o lokalnim komunalnim taksama, kao i Odluku o visini, načinu obračunavanja i plaćanja članskog doprinosa Turističkoj organizaciji. Usvojena je i Odluka o dopuni Odluke o zabrani izvođenja građevinskih radova tokokom ljetnje sezone, kojom se dozvoljavaju građevinski radovi u sezoni. Ova Odluka važi samo za tekuću godinu.

“Opština Tivat je odgovorno, organizovano i profesionalno bila posvećena zaštiti zdravlja građana, uvodeći čitav niz mjera, a poštujući mjere NKT kako bi se obezbijedilo što uspješnije prevazilaženje epidemiološke situacije u gradu”, saopštio je predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac predstavljajući Informaciju o radu Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje i epidemiološkoj situaciji u Tivtu.

On je naglasio da su građani Tivta pokazali visok stepen discipline u poštovanju zdravstvenih propisa, a da su sve gradske službe i nadležni državni organi, i u specifičnim okolnostima posao obavili profesionalno i veoma posvećeno. On se zahvalio građanima, zdravstvenim radnicima, volonterima i donatorima i ocijenio da je Opštinski tim spremno odgovorio novom izazovu.

Učestvujući u raspravi Dragan Kontić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti u Tivtu je rekao da su Tivćani bili veoma disciplinovani, što je pomoglo i samoj policiji.

Sekretar Opštinske organizacije Crvenog krsta Duško Božović se zahvalio volonterima ove organizacije koji su uradili veliki posao u protekla dva mjeseca.

Sjednica je završena čestitkama za Dan nezavisnosti koje su uputili potpredsjednik Opštine Dejan Maslovar i predsjednik Skupštine Ivan Novosel.

Zasijedanju nisu pristvovali odbornici Mirko KovačevićMiomir AbovićDejan Risančić i Budmir Cupara.

Partneri