AMBASADOR MAĐARSKE U POSJETI TIVTU

30 jun 2017

Ambasador Mađarske u Crnoj Gori Kristijan Poša, boravio je juče (četvrtak, 29. jun) u posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednicom opštine Snežanom Matijević. Sastanku su ispred Opštine Tivat prisustvovali i predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel, potpredsjednik opštine Ilija Janović, sekretar za ekonomski razvoj i preduzetništvo Petar Vujović i savjetnik predsjednice za ekonomska pitanja Zoran Petranović.

Osvrćući se na intezivne i dobre odnose dvije države, Mađarske i Crne Gore, ambasador Poša je istakao različite mogućnosti za saradnju na lokalnom nivou, posebno naglašavajući velike mogućnosti uspostavljanja saradnje u oblasti turizma. „Mađarska je u svijetu poznata kao zemlja sa izuzetno razvijenim spa turizmom. Bilo bi od izuzetne koristi razmjeniti iskustva, organizovati razmjenu turističkih radnika, posebno ugostitelja, u Crnoj Gori primjeniti neke od uspješnih mađarskih praksi kada je u pitanju produženje turističke sezone“.
„Tivat je otvoren za svaki vid sradnje. U interesu nam je upoznati se sa uspješnim praksama iz okruženja. Turizam i kultura su oblasti u kojima je naša međusobna saradnja poželjna i vrlo moguća. Namjera je lokalne uprave omogućiti proširenje hotelskih kapaciteta, uticati na povećanje kvaliteta turističke usluge i svakako proširenje turističke sezone“, navela je predsjednica opštine Matijević.
Predstavnici opštine Tivat upoznali su Ambasadora sa još uvijek neiskorištenim potencijalima opštine, sa osnovnim informacijama o stanju u privredi, turizmu, broju noćenja i gostiju iz Mađarske, iskazajući otvorenost ka novim vidovima saradnje, sa ciljem ostvarivanja većih brojki posebno u domenu broja dolazaka mađarskih gostiju u Tivat. Ambasador je istakao svoju namjeru da Tivat poveže sa županijama regije Balaton u Mađarskoj, koju smatra sličnim podnebljem sa sličnim razvojnim prioritetima.
Na kraju susreta učesnici sastanka su razmjenili prigodne poklone i dogovorili sljedeće korake, kako bi se neke od predloženih inicijativa ostvarile.

 

Ambasador Madjarske

post slika