DELEGACIJA SA BRODA “PALINURO” NA PRIJEMU KOD PREDSJEDNICE OPŠTINE

29 jun 2017

Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević ugostila je danas (četvrtak, 29. jun), pukovnika Paola Sfaru, vojnog izaslanika Italije za Srbiju, Crnu Goru i Bosnu i Hrecegovinu, kapetana fregate Đuzepea Valentinija inače komandanta broda “Palinuro” i poručnika korvete Lazara Knežića, oficira za vezu Mornarice Vojske Crne Gore. Školski brod “Palinuro”, Mornarice Italije, od utorka 27. juna krasi obalu Pina, privezan uz školski brod “Jadran”.

Ovim povodom Predsjednica opštine je ugostila delegaciju “Palinura” poželjevši cjelokupnoj posadi italijanskog školskog jedrenjaka toplu dobrodošlicu u Tivat: “Privilegovani smo imati vas za goste i biti vam luka. Prizor dva izuzetna jedrenjaka na našoj obali nešto je što prije svega svjedoči bogatoj nautičkoj istoriji ovog kraja, ali je istovremeno i prvorazredna atrakcija za Tivćane i goste. Nadam se da će Tivat ostati na vašim rutama snažeći povezanost Crne Gore i Italije”. Goste su u ime opštine Tivat pozdravili i predsjednik Skupštine opštine Ivan Novosel kao i potrpedsjednik opštine Ilija Janović.
Kapetan broda “Palinuro” Đuzepe Valentini, zahvalio je predsjednci opštine na gostoprimstvu i na dočeku koji je lokalna turistička organizacija organizovala za njegovu posadu pri uplovljavanju. Kapetan Valentini osvrnuo se na tradiciju prijateljstva Crne Gore i Italije. Valentini je posebno istakao svoje lično oduševljenje zalivom Boke u koji je uplovio po prvi put.
Uvaženi gosti, predsjednici opštine uručili su prigodan poklon: grb broda Palinuro i monografiju o brodovima Mornarice Italije.
Školski jedrenjak “Palinuro” danas će biti otvoren za posjete zainteresovanih građana i to od 10:00 do 12:00 časova, od 16:00 do 19:00 časova i u večernjim satima od 21:00 do 22:00 časa.

 

Palinuro2

Palinuro1

post slika