BESPLATAN BEŽIČNI INTERNET KONAČNO I NA ŠETALIŠNO-KUPALIŠNOJ ZONI OD PARKA IVOVIĆA DO HOTELA CARRUBBA U DONJOJ LASTVI

02 sep 2015

U sklopu projekta “Tivat Free Wi-Fi” besplatnim bežičnim internetom od 01. septembra 2015. godine pokrivena je konačno i šetališno-kupališna zona od parka Ivovića (park kod hotela Kamelija) do hotela Carrubba u Donjoj Lastvi. Uz efikasan dogovor sa HTP Mimoza i Komunalnim doo Tivat, omogućeno je postavljanje konzole i strujno napajanje koje je neophodno za funkcionisanje uređaja, na čemu pomenutim subjektima naročito zahvaljujemo. Korišćenje bežičnog interneta je kao i na drugim lokacijama ograničenog protoka na 256 kb/s kako bi bilo omogućeno da što veći broj korisnika istovremeno ostavruje pristup navedenoj usluzi.
Pokrivanje ovog dijela šetališno-kupališne zone stiže ove sezone malo kasnije jer, na žalost, ni drugu godinu za redom nijesmo naišli na razumijevanje određenog pravnog lica oko instaliranja opreme, čiji je objekat identifikovan kao najpogodniji za postavljanje uređaja za pokrivenost pojasa od parka do crkve Sv. Roka u Donjoj Lastvi, te smo pribjegli alternativnoj opciji. I ova lokacija je pokrivena uz razumijevanje firme MNNews bez dodatnih troškova.

Ovim je zaokružena pokrivenost šetališno kupališnih zona u centralnom dijelu opštine Tivat, od lučice Kalimanj do plaže Bašića u Donjoj Lastvi, što uz lokacije od javnog značaja kao što su Aerodrom, Autobuska stanica, Trg Magnolija, SMŠ „Mladost” i centar Radovića čini značajnu pokrivenost distribucije besplatnog bežičnog interneta i doprinos imidžu grada Tivta kao prosperitetnoj turističkoj destinaciji. Napominjemo da je Opština Tivat od prije dvije godine, od kada je promijenila koncept projekta prebacivanjem fokusa sa rezidencijalnog dijela opštine na površine od javnog značaja, uz izvanrednu saradnju sa firmom MNNews uspijela bez dodatnih troškova da poveća protok interneta sa 4 na 10 Mb/s ukupnog protoka interneta u paketima sa 128 na 256 Kb/s, da izvrši dislokaciju opreme i modernizaciju iste, kao i da poveća broj lokacija.
Sekretarijat za informacione sisteme i zajedničke poslove