SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

28 aug 2015

POVODOM NEISTINITIH I TENDECIOZNIH NATPISA U MEDIJIMA, I POGREŠNE INTERPRETACIJE MOG INTERVJUA KOJI JE DAT POVODOM GOSTOVANJA U EMISIJI RADIO TIVTA „RADIO SUNCOBRAN“, ISTINE RADI I POTPUNOG INFORMISANJA GRAĐANA, DAJEM SLEDEĆE

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

GOSTUJUĆI U NAVEDENOJ EMISIJI NA PITANJE NOVINARA, KOJI JE UJEDNO I GLAVNI I ODGOVORNI UREDNIK RADIO TIVTA,U VEZI IZVJEŠTAJA INTERNE KOMISIJE I OBRAČUNA KOMUNALIJA ZA HOTEL REGENT, IZJAVLJUJEM DA NI U JEDNOM TRENUTKU NIJESAM REKAO DA SU KOMUNALIJE ZA HOTEL REGENT U PORTO MONETENGRO POGREŠNO OBRAČUNATE, A POSEBNO NE STOJI KONSTATACIJA DA SAM IZJAVIO:“ DA INTERNA KOMISIJA KOJA JE FORMIRANA U FEBRUARU MJESECU OBRAČUNALA KOMUNALIJE KOJE SU NAPLAĆENE KOMPANIJI ADRIATIC MARINAS ZA IZGRADNJU KONDO HOTELA U PORTO MONETENEGRU, ALI DA ON JOŠ NIJE DOBIO IZVJEŠTAJ U ZVANIČNOJ FORMI“.
SA INDIGNACIJOM ODBACUJEM KONSTATACIJE DA SAM IZJAVIO DA JE KOMISIJA UTVRDILA MANJAK ZBOG LOŠE OBRAČUNATIH KOMUNALIJA NA MILION I SEDAMDESET HILJADA EURA.
KAO DOKAZ ZA ISTINITOST MOJIH TVRDNJI POSTOJI AUDIO ZAPIS INTERVJUA U RADIO TIVTU, ALI KORISTIM PRILIKU DA, RADI OBJEKTIVNE INFORMISANOSTI JAVNOSTI,ISTEKNEM DA JE KOMISIJA KOJA JE FORMIRANA OD STRANE PREDSJEDNIKA VRŠILA KONTROLU OBRAČUNA I NAPLATE SVIH KOMUNALIJA OD 2010 DO 2015. GODINE, OSIM ZA OBJEKTE KOD KOJIH GRAĐEVINSKU DOZVOLU IZDAJE MINISTARSTVO UREĐENJA PROSTORA I ZAŠTITE ŽIVOTNE SREDINE, ŠTO JE SLUČAJ I SA HOTELOM REGENT. DAKLE,POJAŠNJENJA RADI, KOMISIJA SE UOPŠTE NIJE BAVILA OBRAČUNOM KOMUNALIJA ZA HOTEL RIGENT ,A KAMOLI DA JE TA KOMISIJA UTVDILA MANJAK I OBRAČUNALA KOMUNALIJE.
U VEZI TENDECIOZNIH NAVODA MEDIJA DA SU KOMUNALIJE ZA HOTEL RIGENT POGREŠNO OBRAČUNATE, KORISTIM PRILIKU DA ISKAŽEM SVOJE UVJERAVANJE DA JE KOMPLETAN POSTUPAK OBRAČUNA I NAPLATE KOMUNALIJA ZA NAVEDENI OBJEKAT SPROVEDEN U SKLADU SA ZAKONSKIM I PODZAKONSKIM AKTIMA, TE DA JE OBRAČUN RAZLIKE KOMUNALIJA BIO MOGUĆ TEK KADA SU SE STEKLI ZAKONOM PROPISANI USLOVI DA SE KUPCI APARTMANA UKNJIŽE KAO VLASNICI KOD UPRAVE ZA NEKRETNINE, U OKVIRU PREDMETNOG ODBJEKTA.
NASLOVI KOJI SU PRATILI PREDMETNE TEKSTOVE NE BIH KOMNETARISAO, JER ONI SAMI PO SEBI DOVOLJNO GOVORE O MEDIJIMA I AUTORIMA ČIJI SU ONI PREDSTAVNICI. SVE OSTALO PREPUŠTAM SUDU ŠIRE JAVNOSTI.

PREDSJEDNIK OPŠTINE
IVAN NOVOSEL