BIOGRAFIJA – Ivan Novosel

10 okt 2016

Ivan Novosel, predsjednik Skupštine opštine Tivat, rođen je 10.04.1959. godine na Žabljaku, gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega je diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.
Novosel je profesionalnu karijeru otpočeo u OUR “Šumarstvo i drvna industrija” Žabljak, gdje je po odrađenom pripravničkom stažu obavljao poslove šefa prodaje i nabavke, a zatim komercijalnog direktora. Od 1988. godine je radio u PD “Boka” Radanovići na mjestu direktora OUR-a “Kooperacija i mala privreda”. Od februara 1997. godine radi u organima lokalne uprave opštine Tivat, gdje je imenovan za načelnika za privredu i finansije, a kasnije za sekretara za finansije i ekonomski razvoj. Više puta je biran za odbornika u Skupštini opštine Tivat. Od 2012. godine do maja 2014. godine obavljao je funkciju Predsjednika Skupštine, kada je izabran za Predsjednika opštine Tivat.
U periodu od 2007-2015. godine je bio predsjednik OO DPS-a Tivat. Član je GO DPS, OO i IO DPS-a Tivat. Oženjen je i otac dvoje djece.

post slika