BIOGRAFIJA – Petar Vujović

10 okt 2016

Petar Vujović, sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, rođen je 1976. na Cetinju. Osnovnu školu završio je u Tivtu, a gimnaziju u Kotoru. Diplomirao je na Fakultetu za internacionalni menažment Univerziteta “Braća Karić” u Beogradu sa prosječnom ocjenom 9,65. Kao znak priznanja za poseban doprinos i dostignuće u radu - kao najboljem studentu u opštini, 1999-te mu je uručena Novembarska nagrada. Magistrant je na Ekonomskom fakultetu u Podgorici.

Funkciji Sekretara sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo prethodilo je dvadesetogodišnje radno iskustvo na raznim rukovodećim pozicijama u sektoru bankarstva, trgovine, građevinarstva i turizma. Bio je menadžer prodaje i kompaniji marketinga u VOLMONT MD, da bi postao i izvršni direktor istoimene firme za područje Crne Gore. Nalazio se na poziciji direktora prodaje u hotelu Mediteran (Bečići) i u hotelu Avala u Budvi. Bio je i zamjenik direktora za Crnu Goru slovenačke kompanije KOMPAS. Angažman u Opštini Tivat otpočeo je 2009. na poziciji savjetnika predsjednika opštine za međunarodne odnose i ekonomski razvoj, na kojoj je bio sve do imenovanja na novu poziciju sekretara Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo.

Član je upravnog odbora Asocijacije Menadžera Crne Gore, predstavnik Zajednice opština Crne Gore u Montenegro Biznis Alijansi kao i član Odbora za energetsku efikasnost pri Privrednoj komori Crne Gore.

Govori dva jezika: engleski i italijanski, a u mladosti se profesionalno bavio rukometom.

Oženjen je i otac troje djece.

post slika