Boravak Premijera Crne Gore

23 mar 2011

Premijer Crne Gore, dr. Igor Lukšić, boravio je u zvaničnoj posjeti Tivtu 22.03.2011. godine. Ovo je prva posjeta dr. Lukšića u svojstvu Premijera Crne Gore Opštini Tivat. Tom prilikom Predsjednik Vlade zajedno sa svojim timom saradnika održao je sastanak sa rukovodstvom Opštine Tivat na čelu sa Miodragom Kankarašem -Predsjednikom Opštine. U polučasovnom srdačnom razgovoru, Predsjednik Opštine i njegovi saradnici informisali su Premijera o svim relevantnim informacijama vezanim za Opštinu Tivat, počev od realizovanog i planiranog budžeta za 2011-u godinu, stanja u oblasti ekonomije, zaposlenosti, socijale, sporta, statusa započetih i budućih investicija u infrastrukturu, pa sve do najznačajnijih investitora prisutnih na području Opštine kao i statusu njihovih projekata.


 

Nakon sastanka sa rukovodstvom Opštine, uslijedio je sastanak sa predstavnicima investitora – „Luštica Development“ a.d. i „Qatary Diar“, gdje su izvršni direktori pomenutih kompanija Samuel Meyer i Antony Scholes prezentovali svoja dva najznačajnija projekta – izgradnju integralnog turističkog naselja na poluostrvu Luštica i gradnju novog luksuznog hotela na području uvale Pržno ( Plavi Horizonti).

Dr. Lukšić je iskoristio priliku da obidje i kompleks Porto Montenegro, gdje se sastao i sa  izvršnim direktorom kompanije „Adriatic Marinas“ – Oliverom  Corlletom koji mu je prenio sve aktuelnosti vezano za realizaciju projekta izgradnje marine za megajahte.

Pri kraju svoje jednodnevne posjete, Premijer se na radnom ručku sastao i sa najznačajnijim privrednicima Opštine Tivat

 

KABINET PREDSJEDNIKA

 

post slika