Cortex akademija – program edukacije iz oblasti IT-ja

21 feb 2023

Sekretarijat za privredu i Biznis info centar Opštine Tivat, u saradnji sa ICT Cortex – Cortex akademijom obavještava zainteresovane studente i odrasle polaznike o novom ciklusu prijava za Cortex akademiju.

Klaster za informacione tehnologije, inovacije, edukaciju, dizajn i tehnološki razvoj Crne Gore, ICT Cortex, nastavlja sa programom edukacije u oblasti ICT-a.

Novi ciklus njihove Cortex akademije donosi priliku za sticanje znanja i usavršavanje u oblasti programiranja (front-end i back-end) i softverskog testiranja, a edukacije su namijenjene studentima i odraslim polaznicima koji žele da uđu u svijet IT-a.

Prijave za studente i odrasle polaznike traju do 26. februara 2023. i vrše se popunjavanjem aplikacione forme na sajtu Cortex akademije.

Kada su u pitanju front-end i back-end programiranje, polaznici će besplatno, u zavisnosti od ličnih preferencija i prethodnog znanja, biti u mogućnosti da izaberu neki od pet karijernih puteva kako bi postali Angular, React, PHP-Laravel, C# i ASP.net ili Node.js programeri. Putem edukativne platforme, polaznici će imati mogućnost da pripremu za realne projekte i praktični rad u kompanijama obave iz svoje kuće ili bilo koje druge lokacije (sve što je potrebno su računar, pristup internetu i dobra volja). Online dio edukacije koji obuhvata uvodni i napredni kurs trajaće 5 mjeseci. Nakon odslušanih online kurseva, polaznike akademije očekuje praktičan rad sa mentorima – iskusnim stručnjacima iz  IT kompanija,  članica klastera, ali i prilika za praksu ili zaposlenje!

Softversko testiranje kao posebno usmjerenje, jedini je komercijalni program edukacije u sklopu Cortex akademije koji će u cjelosti biti organizovan uživo, uz predavanja i mentorisanje jednog od najboljih stručnjaka iz ove oblasti u Crnoj Gori, Marka Dragovića (Testing expert u kompaniji Amdocs). Ovaj kurs je posebno pogodan za prekvalifikaciju, ne zahtijeva prethodno iskustvo, a daje širokopojasnu sliku domena testiranja ujedno pružajući potrebne alate, ideje, koncepte i tehnike kako bi u budućnosti postali dobri inženjeri za testiranje softvera. Više informacija možete pronaći na sajtu Cortex akademije.

Za sva dodatna pitanja u vezi programima edukacije u sklopu Cortex akademije, kontaktirajte njihov tim za edukaciju putem e-maila academy@ictcortex.me ili telefonom na br. 068 675 893 i 067 109 561

post slika