Da i ja vidim more

20 sep 2010

Nevladino udruženje „Djeca Tivta“ već nekoliko godina obilazi male škole po Crnoj Gori i njihova područna odjeljenja. Projekat „Malim školama u pohode“ dopunjen je akcijom „Da i ja vidim more“ pa kraj ove sedmice u Tivtu provodi 11 đaka i četvoro njihovih vaspitača sa sjevera Crne Gore. Na more je stiglo 5 učenika područnog odjeljena Javljen (OŠ „Branko Višnjić“- Krstac, Nikšić), troje iz područnog odjeljenja Bijela (Obrazovni centar Šavnik) i troje iz područnog odjeljenja Bezuje (Obrazovni centar Plužine).

Drage goste primio je gradonačelnik Tivta, Miodrag Dragan Kankaraš, koji je podržao ideju Dječijeg saveza Tivta, pa kompletan boravak mališana u Tivtu finansira opština. Nakon posjete Gradskoj kući uslijedio je obilazak srednjovjekovnog ljetnjikovca „Buća“, marine „Porto Montenegro“ i školskog broda „Jadran“. Kapetan korvete Željko Knežević obradovao je mališane pričom o jedrenjaku na kome su ih sačekali i pokloni Turističke organizacije Tivat. Školarci i njihovi nastavnici gostovali su i u emisiji Radio Tivta „U susret vikendu“, nakon čega ih je primio direktor Dragan Popadić.

Domaćini su goste odveli i do Kotora, sa njima obišli Stari grad, a boravak u Tivtu zaokružen je obilaskom uvale Pržna i ručkom u hotelu „Plavi horizont“.

 

 

post slika