DAN BEZ AUTOMOBILA

25 sep 2017

Opština Tivat je Danom bez automobila održanim 22.septembra uspješno zatvorila ovogodišnju nedjelju mobilnosti. Zatvaranjem dijela ulice II Dalmatinske, koja je na dva sata postala saobraćajni poligon za takmičenje vještih mladih biciklista iz O.Š. „Drago Milović“, te maštovitom radionicom djaka prvaka iz O.Š. „Drago Milović“ i O.Š. „Branko Brinić“, djeci je data mogućnost da iskažu svoju maštovitost i umijeće.

Žiri u sastavu Dejan Krunić, Nikola Krsmanović i Marko Petković je donio odluku da nagradi najbolje medju najboljima u spretnosti savladavanja saobraćajnog poligona i to Miloša Risančića za osvojeno III mjesto, zatim Filipa Petrovića za II mjesto i Luku Radnjića za osvojeno I mjesto, svi iz O. Š. „Drago Milović“. 
Tatjana Jelić, Sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost zahvalila je svim učesnicima nedjelje mobilnosti, ističuči da je ovo uspijeh svih Tivćana i da je Tivat pokazao da umije i može biti održiv grad. Osvrnula se na izuzetno kreativnu sedmicu, koja je protekla u mnoštvu aktivnosti, počev od pošumljavanja i čišćenja Luštice, planinarenja Vrmcem i Lovćenom, do zanimljive Tivatske biciklijade, te romantične poezije na biciklu, do prvog posebno uspješnog Parking dana i Dana bez automobila.

dan bez auta3

dan bez auta1

post slika