Dan opštine Tivat

22 nov 2011

Povodom Dana opštine Tivat u ponedjeljak 21. novembra u konferencijskoj sali opštine održana je sjednica Skupštine opštine. Sjednici su prisustvovali Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, Ministar saobraćaja i pomorstva Andrija Lompar, predstavnici diplomatskog kora Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Republike Srbije i Ruske Federacije, delgacije opština: gradova pobratima i prijatelja: Karpoš, Sremski Karlovci, Novi Sad,Trogir i Konjic, gradonačelnik Prijestonice Cetinje, predsjednici  i predstavnici opština Crne Gore, predstavnici vojske, policije, sudske vlasti,  državnih organa i drugi brojni gosti.

   U pozdravnom govoru predsjednik Skupštine Krsto Petrović svim građanima Tivta čestitao je praznika grada.
Predsjednik Opštine Miodrag Kankaraš  uputio je  čestitku građanima Tivta povodom Dana opštine, čestitao građanima vjerske praznike  Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.
Predsjednik je u svom govoru između ostalog rekao:
„U istoriji svakog grada postoje posebno značajni periodi kada se napravi presudan napredak, kada se profiliše.
Period kada je neophodno da se iskoriste šanse da se značajno unaprijedi svakodnevni život, učini se lakšim i bogatijim.
A današnje vrijeme je upravo tako značajno. Potencijal i šansa velikog napretka. Koliko će se kvalitetno to ostvariti i koliko će ovaj period biti značajan u trajanju grada, ponajviše zavisi koliko se željno i uporno radi i koliko smo svi spremni upregnut se u kola napretka. A ja potpuno vjerujem u pozitivne motive svih Tivćana.“
Čestitam  vam praznik grada sa željama da se u narednom periodu zajednički radujemo svakom uspjehu grada.
Takođe, čestitke svim ljudima dobre volje kojima je Tivat u srcu, svima koji su na bilo koji način vezani za naš grad, onima koji dolaze u njega i posebno onima koji se vraćaju u njega.“
Praznik grada čestitali su učenici osnovne škole  i tamburaški orkestar „Zorule“ iz Sremskih Karlovaca,  kroz muzičko-poetske tačke.

 


 

 

post slika