Otvorena nova muzička škola

23 nov 2011

U utorak 22. novembra premijer Vlade Crne Gore Igor Lukšić otvorio je novu zgradu škole za osnovno muzičko obrazovanje. U svom obraćanju učenicima i građanima premijer je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim radom muzičke škole i između ostalog rekao: „Raduje me što sam u prilici što sam danas sa vama i da godinu dana nakon postavljanja kamena temeljca, otvorim objekat nove škole. Davne 1892. godine u ovom gradu osnovan je prvi orkestar, a 1900., Tivat je dobio prvo odjeljenje muzičke škole. Ovaj trend Muzičku školu iz Tivta prati i danas, jer postiže zavidne rezultate ne samo u zemlji već i na međunarodnim takmičenjima“. 

 Predsjednik opštine Miodrag Kankaraš je podsjetio da je izgradnja objekta nove muzičke škole zajednički projekat Direkcije za javne radove Vlade Crne Gore i opštine Tivat i da je investicija je bila vrijedna oko milion i sto hiljada eura. Projektnu dokumentaciju je uradila opština Tivat, oslobodila objekat komunalija i ustupila dio zemljišta, projektant je bio Goran Radević a izvođač preduzeće Fidija. Površina novog školskog objekta sa četiri etaže iznosi oko 1.500 kvadrata. Raspolaže koncertnom dvoranom od 188 mjesta, 16 kabineta za individualnu i 8 za grupnu nastavu, kuhinju, portirnicu, prostor za studio tehničke prostorije koje omogućavaju realizaciju nastave za buduću srednju školu, specijalizovanu za duvačke instrumente.

Obraćajući se učenicima i kolektivu tivatske škole za osnovno muzičko obrazovanje Kankaraš je izrazio očekivanje da će novi objekat doprinijeti napretku muzičke kulture u Tivtu. Kankaraš je naglasio da je projekat realizovan u okviru predviđenih sredstava i predviđenog vremena, a zahvalio se i kompaniji „Oraskom“ koja je pomogla u opremanju škole.Nakon presijecanja vrpce, premijer je uz pratnju Ministra prosvjete i kulture Slavoljuba Stijepovića, predsjednika opštine Miodraga Kankaraša i brojnih zvanica iz javnog i političkog života i građana obišao prostorije nove zgrade.

 

post slika