DAN OTVORENOG SRCA JE 20. DECEMBRA U TIVTU

06 dec 2018

Deseti humanitarni novogodišnji Bazar „DAN OTVORENOG SRCA“, biće održan u četvrtak 20. decembra na Trgu magnolija, od 11 časova a prijave učesnika počinju danas, odlučeno je na sastanku Organizacionog odbora bazara kojim je predsjedavao predsjednik Opštine dr Siniša Kusovac. Sav prihod prikupljen tokom događaja namijenjen je u humanitarne svrhe, odnosno kao podrška djetetu kojem novac bude najpotrebniji. Ukoliko vremenske prilike budu loše, bazar će biti organizovan u holu Opštine.

Sekretarijat za mlade, sport i socijalna pitanja, u saradnji s ”Organizacijom žena” Tivat i Crvenim krstom Tivat, školama, predškolskom ustanovom i Dječijim savezom, privrednicima, opštinskim insitucijama, ustanovama i preduzećima i NVO, čiji predstavnici su bili na sastanku, u susret novogodišnjim praznicima, tradicionalno organizuje novogodišnji humanitarni bazar koji ove godine slavi jubilej.

„Bazar je veoma važan i lijep događaj. Imajući u vidu da je u pitanju jubilarni bazar, moramo biti inovativniji i kreativniji i ove godine podići događaj na još veći nivo“, rekao je predsjednik Opštine Tivat i Organizacionog odbora, dr Siniša Kusovac.

Sekretarka za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović je podsjetila da je prije deceniju, ideja o organizaciji događaja potekla od  radne grupe okupljene na izradi lokalnog plana za djecu.

„U saradnji sa Organizacijom žena i Crvenim krstom uspjeli smo da, sa desetak štandova, manifestacija dostigne više od 40 koliko je registrovano u prošloj godini. U početku su prikupljena sredstva išla NVO za djecu sa smetnjama u razvoju. Od odluke da taj NVO bude podržan iz budžeta Opštine, odlučili smo da se sredstva usmjeravaju pojedincu, djetetu, kojem je najpotrebnije i uglavnom je riječ o sredstvima za liječenje. Pozivamo sve zainteresovane da se prijave za štandove,a svim ljudima dobre volje da nam se pridruže  kako bismo i ove godine manifestaciju organizovali na najbolji mogući način“, rekla je Ognjanović.

Direktorica OŠ „Drago Milović“ Ružica Lazarević najavila je da će pored ovog, škola učestvovati u još nekoliko sličnih događaja u organizaciji ove ustanove. Logističku podršku najavio je Duško Božović, koordinator Crvenog krsta, a neizostavno je učešće Dječijeg saveza koji prema riječima Slavice Vulanović, radi i na scenografiji u saradnji sa akademskim slikarem Zoranom Krutom, koji potpisuje vizuelni identitet manifestacije.

Zainteresovani mogu prijaviti štand mailom na mladisport@opstinativat.com ili pozivom na broj (032) 661 319 ili u kancelariji 16A Sekretarijata.

post slika