DAN ŠUMA I DAN VODA

24 mar 2015

U Multimedijalnoj sali Opštine Tivat, sa početkom u 12 časova, u ponedeljak 23. marta u organizaciji Opštine Tivat - Zelenog tima i preduzeća “Vodacom“ d.o.o., svečano su obilježeni Svjetski dan šuma, 21. mart i Svjetski dan voda, 22. mart.
Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, pozdravljajuću prisutne ispred Opštine Tivat, ukazala je na ciljeve obilježavanja navedenih ekoloških datuma i izrazila zadovoljstvo što u publici vidi veliki broj najmlađih sugrađana, kod kojih je najvažnije razvijati svijest o značaju brige za ove važne resurse. U ime preduzeća „Vodacom“ prisutnima se obratila Nada Krivokapić, ukazujući da se „Vodacom“ svake godine raduje ovom danu, jer znaju koliko je voda važna i koliko učestvuje u svakom trenutku našeg života.

DSC03480 (Medium)Član Zelenog tima, Tonko Lukšič, je održao prezentaciju "Bujični potoci i kanali za odvodnju atmosferskih voda", ukazujući na probleme odvodnje atmosferskih voda na teritoriji naše opštine. Nakon toga prisutni su imali posebno zadovoljstvo da uživaju u prezentaciji Pavle Petrović, učenice II razreda OŠ „Drago Milović“, pod nazivom „Tajna vode“, koju je pripremila sa svojom mentorkom i učiteljicom Nevenkom Saveljić. Suada Bešković, članica Zelenog tima, održala je prezentaciju na temu "Šume za ljude, ljudi za šume", sa akcentom na značaj očuvanja ovog važnog resursa. Učenica OŠ „Branko Brinić“ je izrecitovala „Molitvu šumi“, a zatim su učenici OŠ „Drago Milović“, Antonija Vučinović, Sara Srdanović, Nives Bradmajer i Aleksa Barović, predstavili svoje literarne radove koje su pripremili za ovu svečanost. Nakon održanih prezentacija i literarnih radova, Alma Henić Strahinja, pijar „Vodakoma“, uručila je nagrade za fotografije i video radove, koji su proglašeni najboljima u okviru kampanje „Čisto more, naše more“. Svoj doprinos obilježavanju navedenih ekoloških datuma dali su i mališani iz JPU „Bambi“, izložba njihovih radova na temu „Šume i vode“ postavljena je u holu Opštine.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine.

post slika