Delegacija Opštine Tivat boravila u posjeti Općini Medulin

12 jul 2010

Proteklog vikenda delegacija opštine Tivat, predvođena potpredsjednikom Ilijom Janovićem boravila je na poziv Načelnika Opštine u  Medulinu - Republika Hrvatska  na manifestaciji “Općine prijatelji”  u organizaciji Turističke zajednice Medulin i Opštine Medulin.

„Euro weekend u Medulinu“ okupio je predstavnike opština sa kojima Opština Medulin sarađuje na međunarodnom nivou, preko bratimljenja, zajedničkih projekata ili nekih zajedničkih karakteristika i interesa.

Učestvovalo je 45 predstavnika i to iz opština : Poels (Austrija) , Marcali (Mađarska), Ruše i Sežana (Slovenija), Porto Tolle i Montecarotto (Italija), Trogir i  Medulin (Hrvatska) i Tivat (Crna Gora).

U petak 09.07. su održane  prve međunarodne „Igre šanpjero“ na kojima je najbolja ekipa bila iz Opšine Montecarotto iz Italije, dok je u subotu ,10.07.,održan „Brodet kup“ i po ocjeni žirija, najbolji brodet skuvala je ekipa iz Trogira.

Za vrijeme „Brodet kupa“ na medulinskoj rivi, sve opštine su  prezentovale svoju opštinu putem turističkog štanda i promotivnog materijala. Štand Turističke organizacije Tivat obišao je značajan broj građana Medulina i turista , kojima je uz dodatne informacije dijeljen i propagandni materijal.

Naši predstavnici su tokom tri dana boravka bili okruženi izuzetnom pažnjom domaćina. Uz   druženje, zabavu i takmičenja ovo je  bila dobra prilika za uspostavljanje kontakata, stvaranje novih poznanstava i zajedničku sradnju.  Ostvareni su kvalitetni dogovori vezani za kandidovanje određenjih projekata u sportu,kulturi i turizmu.

 

 

post slika