DELEGACIJA SKUPŠTINSKOG ODBORA ZA EVROPSKE INTEGRACIJE POSJETILA OPŠTINU TIVAT

11 maj 2017

Predsjednik skupštinskog Odbora za evropske integracije Adrijan Vuksanović i članovi Odbora Daliborka Pejović i Mihailo Anđušić boravili su juče (srijeda 10. maj) u Tivtu, gdje su održali sastanak sa predsjednicom opštine Snežanom Matijević i posjetili SMŠ „Mladost“.
U SMŠ „Mladost“ Tivat je organizovana tribina sa učenicima koji pohađaju predmet Evropske integracije, na temu vrijednosti EU i značaja procesa pristupanja Crne Gore Uniji.

Nakon tribine, delegacija Odbora razgovarala je sa predsjednicom Opštine Tivat Snežanom Matijević i njenim saradnicima, na temu uspješnosti Opštine u korišćenju pretpristupnih fondova. Poslanicima su predstavljeni različiti projekti koji su dosad sprovedeni, kao što je projekat prekogranične saradnje sa Hrvatskom „SUD-SIT“, pomoću kojeg je u Tivtu instalirana stanica za iznajmljivanje električnih bicikala. Predstavnici Opštine su istakli da su za uspješno sprovođenje projekata na lokalnom nivou potrebni uredna urbanističko-planska dokumentacija, institucionalizovani timovi za pisanje i sprovođenje projekata, finansijska stabilnost i saradnja sa nevladinim sektorom. Poslanici i predstavnici Opštine saglasili su se o važnosti dalje komunikacije, u cilju kreiranja državnog fonda za pomoć opštinama u pretfinansiranju projekata.

 

post slika