DONACIJA PROTIVPOŽARNIH APARATA I OBUKA STANOVNIKA NASELJA 7.JUL

29 jul 2019

Pripadnici Službe zaštite i spašavanja Tivat na čelu sa komandirom Zoranom Barbićem i predsjednikom Udruženja Egipćani iz Tivta, Džaferom Brahimijem,  obišli su juče naselje 7.jul u Tivtu, donirali aparate za početno gašenje požara prahom S9 i pokazali kako se rukuje aparatima koji mogu da obezbijede početno gašenje i kontrolu požara do dolaska vatrogasaca.

Procjena SZS je da je neophodno raščistiti zaštitni pojas u širini od nekoliko metara oko naselja koje je među najrizičnijim zonama za izbijanje požara.

Komandir Barbić i Brahimi, odredili su koordinatore koji će za svaki red baraka brinuti o zaštiti od požara i sprovesti naložene mjere kontrole.

„Svaka baraka mora da bude elementarno obezbijeđena, odnosno da se osiguraju dimnjaci od šporeta koji se ovdje koriste i ljeti, provjere električne instalacije i raščisti prilaz koji bi koristila vatrogasna vozila. Visoke su temperature, bura duva svake noći i veoma malo treba da dođe do katastrofe. Donirali smo aparate i još će aparata biti dodijeljeno ali se na terenu mora još uraditi. Oko sela treba raščistiti pojas od nekoliko metara“, rekao je Barbić mještanima.

donacija3

donacija

post slika