EDUKATIVNA RADIONICA NA TEMU PRIMJENE ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA

30 mar 2017

Uprava za javne nabavke i Opština Tivat organizovale su dvodnevnu edukativnu radionicu na temu primjene Zakona o javnim nabavkama. Radionica koja se održava danas i sjutra, (četvrtak i petak, 30. i 31. mart), u zgradi Opštine, namjenjena je predstavnicima pravno-javnih subjekata sa područja juga Crne Gore.
„Edukacija zaposlenih u oblasti javnih nabavki, ali i drugih zaposlenih koji na bilo koji način koriste sredstva iz budžeta, je obaveza i dužnost, najprije prema građanima koji moraju znati kako i na koji način se ova sredstva troše“, rekao je potpredsjednik Opštine Ilija Janović, pozdravljajući prisutne. Potpredsjednik Janović poželio je svim polaznicima uspješan rad.

Samo neke od tema koje će biti obrađivane u toku ove dvodnevne radionice jesu: postupci u javnim nabavkama, određivanje tehničkih elemenata javne nabavke, nabavke u oblasti odbrane i bezbjednosti, zaštita prava u postupku javnih nabavki i druge. Radionicu održavaju samostalne savjetnice iz sektora za praćenje sprovođenja propisa i monitoring u javnim nabavkama, Farisa Kurpejović i Bojana Ačković.