ČESTITKA PREDSJEDNIKA OPŠTINE TIVAT

20 maj 2013

Dragi sugrađani,

U ime Opštine Tivat i u svoje lično, čestitam vam Dan nezavisnosti.

Danas, sedam godina nakon sticanja nezavisnosti, imamo puno dokaza da je Crna Gora  perspektivna, samostalna država sa jasno zacrtanim putem ka punopravnom članstvu u Evropsku Uniju.

Uveliko smo unaprijedili regionalne i međunarodne odnose. Naša država je aktivna članica Savjeta Evrope, Ujedinjenih Nacija, Svjetske trgovinske organizacije... Takođe je lider u regionu kada su u pitanju pregovori za članstvo u EU. Stvorili smo i povoljnu klimu za strane investitore, sve više stranih turista boravi na našem primorju... Postali smo faktor mira i stabilnosti, primjer saradnje i poštovanja integriteta,  suvereniteta  i subjektiviteta  svake zemlje i svakog naroda, izgrađujući  dobre odnose koji su u funkciji slobodnog kretanja ljudi, ideja i kapitala.

Pored slavlja, želim da vas pozovem da ovaj datum shvatite i kao obavezu i podsjetnik na sve ono što treba uraditi kako bi osigurali sigurnu budućnost za vas i za one koji tek dolaze.

21. Maj predstavlja jedan od najsvjetlijih i najvažnijih datuma u novijoj crnogorskoj istoriji, i zaslužuje da ga provedete u prazničnom raspoloženju, u društvu najbližih.

Srećan Dan nezavisnosti!


                                            Predsjednik Opštine Tivat
Miodrag Kankaraš