Studijska posjeta Briselu

20 maj 2013

Savjetnik predsjednika Opštine i koordinator Strateškog plana razvoja opštine 2012-2016, Petar Vujović boraviće u Briselu u periodu od 22. do 24. maja, na poziv Evropske komisije i Komiteta regiona.
Tokom trodnevne radionice i radne posjete, planirano je da učesnici  posjete  institucije EU, te da se sastanu  sa vodećim predstavnicima lokalnih i regionalnih vlasti  EU kako bi ojačali svoje kapacitete i povećali razumijevanje evropskih direktiva u oblasti biznisa.


 Imajući u vidu da mala i srednja poduzeća (MSP) čine 99% evropskih preduzeća, a njihova mala veličina čini ih vrlo osjetljivim i fleksibilnim na promjene u industriji i okruženju u kojem djeluju,  od vitalnog je značaja sagledati način njihovog funkcionisanja i stečena iskustva primjeniti na lokalnom nivou. U Strateškom planu razvoja opštine Tivat 2012-2016, upravo je jedna od mjera u okviru definisanih prioriteta posvećena smanjenju biznis barijera i stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta, te unapređenju razvoja preduzetništva, malog i srednjeg biznisa.
Osim boljeg razumijevanja EU inicijativa,  učesnici će imati priliku i da vide primjere dobre prakse iz Evropske unije. Radnoj posjeti će prisustvovati predstavnici lokalnih i regionalnih vlasti zemalja zapadnog Balkana i Turske.

 

KABINET PREDSJEDNIKA