Evroatlanske integracije

19 nov 2010

„O ulasku u NATO treba prosuđivati bez emocija, građani moraju raspolagati sa svim potrebnim informacijama kako bi na osnovu njih odlučivali“, kazao je na tribini u Tivtu ambasador Hrvatske u CG, Petar Turčinović. Govoreći o benefitima njegove zemlje po ulasku u NATO Turčinović je istakao porast prihoda u turizmu u posljednje dvije godine, profit vojne industrije, smanjenje broja pripadnika vojske i znatno manje izdvajanje za vojsku iz državnog budžeta.

 

Ambasador Slovačke u CG, František Lipka, poručio je da su tribine po Crnoj Gori organizovane ne da bi se ljudi ubjeđivali o potrebi učlanjenja u Alijansu nego da se prenesu iskustva zemalja članica kako Crna Gora ne bi učila na savojim nego na njihovim greškama.               

„Crnoj Gori nije dovoljno članstvo u partnerstvu za mir, treba da bude članica NATO- a, jer to neće umanjiti našu slobodu nego će pomoći da je očuvamo“, kazao je tivatski gradonačelnik Miodrag Kankaraš.

Na tribini su govorili i savjetnik ambasadora Slovačke pri međunarodnim organizacijama u Beču, Miroslav Vlaškovski, savjetnik u ambasadi Mađarske na NATO CPE poslovima, Arpad Torok, novinar Julius Lerinc, zamjenik direktora kabineta Državnog sekretara MVP Milan Nič i major Saša Jovanović, komandant I kontigenta Vojske CG u misiji ISAF.

 

post slika