Sjednica podrške pomoći djeci sa posebnim potrebama i vandredna sjednica parlamenta

19 nov 2010

 

Sjednici podrške pomoći djeci sa posebnim potrebama, uz odbornike lokalnog parlamneta, prisustvovali su predstavnici nevladinog sektora,  obrazovnih ustanova i Đačkog parlamenta OŠ „Drago Milović“. Gradonačelnik Tivta, Miodrag Dragan Kankaraš, šefica kancelarije UNICEF- a za Crnu Goru, Noala Skiner i pomoćnica ministra prosvjete, Vesna Vučurović, govorili su o do sada učinjenom na poboljšanju uslova djece sa invaliditetom u Tivtu i Crnoj Gori i razlozima pokretanja kampanje.

 

Predsjednica Udruženja roditelja djece sa posebnim potrebama, Marijana Mišić Škanata, pored pohvala za niz akcija, ukazala je i na promblem sa mobilnim timovima, koji su u nadležnosti ministarstva prosvjete. Zamjerajući im na zakasnjelom početku rada, pa prekidima i nedovoljnom broju časova, g- đa Mišić Škanata pozvala je UNICEF da utiče na crnogorske institucije kako bi se ove pridržavale usvojenih načela.

Slađana Nikolić i Marko Bjelanović predstavili su u lokalnom rad Đačkog parlamenta.

Nakon ove, održana je i vanredna sjednica na kojoj je prihvaćen prijedlog gradonačelnika Kankaraša da se Piter Mank, kao sinonim projekta Porto Montenegro, proglasi počasnim građaninom Tivta. Protiv ove odluke glasalo je šest odbornika Radikalne stranke, Nove srpske demokratije i Demokratske srpske stranke, a jedan odbornik Socijaldemokratske partije bio je uzdržan.

„Podržavamo projekat Porto Montenegro, ali smo iznenađeni načinom i brzinom donešenja ove odluke“, obrazložio je predsjednik NOVE, Rato Brajković, neslaganje većine opzocionih odbornika sa odlukom.

Na sjednici su jednoglasno usvojeni prijedlozi odluka o privremenim objektima i dopunama programa uređenja prostora, a jednoglasje je bilo i po naknadno uvršetenoj tačci dnevnog reda o pomoći Kraljevu. Odbornici su se složili da uplaćenih 3 hiljade vera ne bude jedina pomoć i da se u skladu sa budžetskim rezervama Kraljevčanima u što kraćem roku uputi nova novčana pomoć.

Novo zasjedanje tivatski parlament će imati u petak, 19. novembra, kada će sjednica, posvećena Danu opštine, imati svečarski karakter.

 

post slika