Proslava dana Opštine Tivat

23 nov 2010

U  petak 19 novembra 2010 godine održana je Sjednica Skupštine opštine Tivat povodom Dana opštine. Sjednici je prisustvovao potpredsjednik Skupštine  Crne Gore Rifat Rastoder, potpredsjednik Vlade i ministar za finansije Igor Lukšić, ministri u Vladi  Predrag Nenezić i Andrija Lompar,  drugi visoki funkcioneri  političkog i javnog života  u Crnoj Gori , NJ. E.  Ambasador Republike Makedonije  Aleksandar  Vasilevski, Konzul Republike Hrvatske Božo Vodopija. .

 

Sjednici su prisustvovale delegacije gradova pobratima i gradova sa kojima Tivat ima  saradnju: Sremskih Karlovaca na čelu sa Predsjednikom opštine Milenkom Filipovićem , Konjica na čelu sa  Ivicom Ružićem  Predsjednikom opštinskog vijeća,  Grada Karpoša na čelu sa gradonačelnikom Stevčom Jakimovskim,  grada Novog Sada na čelu sa Gordanom Pušić članom Gradskog Izvršnog vijeća, Trogira na čelu sa gradonačelnikom Damirom Rilje , grada Medulina  na čelu sa zamjenikom načelnika  Damirom Demarinom, Sjednici su prisustvovali odbornici , predstavnici boračke organizacije Tivta ,predstavnici državnih i lokalnih javnih preduzeća , predstavnici političkih partija, predsjednici iz ranijih saziva, predstavnici nevladinih organizacija, novinari i drugi brojni gostiNa sjednici  Skupštine povelju o proglašenju Pitera Manka za počasnog građanina opštine Tivat primila je njegova kćerka  Natali  Mank.

Prije početka sjednice Skupštine opštine ministar prosvete i nauke u Vladi Crne Gore Slavoljub Stijepović  položio je  kamen temeljac na izgradnji  zgrade muzičke škole u Tivtu i ozvaničio početak rada i na  dogradnji  zgrade Dječjeg vrtića u Tivtu.

U govoru povodom Dana opštine Predsjednik opštine je između ostalog  rekao:

„Slagali smo djeliće slike u ramu koji se zove Tivat, stvarajući viziju kakav bi on trebao biti. I dok neko misli da iščekujemo nemoguće, posljednji djelići slike se slažu, vizija se pretače u stvarnost. Grad je doživio transformaciju i postao svojevrstan brend. Put je trasiran, nema povratka na staro“, kazao je na svečanoj sjednici SO Tivat upriličenoj za Dan opštine, gradonačelnik Miodrag Kankaraš.

„Neka je sa srećom rođendan gradu. Čestitam svim onim skromnim vrijednim i dobronamjernim Tivćanima. I onima koji nam čiste i uređuju grad, uče djecu, čine šušur po pijaci ili liječe ljude. Čestitam onima koji svojim radom udahnjuju dušu ovom gradu zbog čega Tivat toliko i volimo. Čestitam i budućnosti grada- djeci, uz želje da rastu zajedno sa gradom. I da i ona i grad postanu veliki i najljepši na svijetu. Neka je srećan rođendan gradu velikog srca“, bile su završne riječi gradonačelnika Kankaraša.

  

post slika