EVROPSKA NEDJELJA MOBILNOSTI: ODRŽAN PRVI STREET DAY

18 sep 2019

Prvi Street day u Tivtu održan je juče u organizaciji Sekretarijata za komunalne poslove saobraćaj i energetsku efikasnost, uz učešće građana, turista, mališana vrtićkog i školskog uzrasta u drugih ljubitelja sportsko-zabavnih aktivnosti. Interaktivna manifestacija dio je aktivnosti planiranih u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti.

Maštovita akcija upriličena je u ulici II Dalmatinske, koja je na dva sata bila zatvorena za saobraćaj i prepuštena mašti učesnika za igru, učenje, kreacije, serviranje ukusnih đakonija, umjetničko oslikavanje dječijih lica, učenje sporta, plesa, crtanja i još mnogo toga. 

Zadovoljstvo prolaznika, koji su se zaintrigirano se raspitivali o kakvoj manifestaciji je riječ,  je bila više nego očigledna, mnogi  su se spontano i pridužili događaju ne krijući oduševljenje. Ugostitelji iz objekata u neposrednom okruženju nisu krili zadovoljstvo, i obezbijedili su asistenciju ovom nesvakidašnjem događaju.

Kreativno osmišljenu aktivnost učešćem su podržali: OŠ „Drago Milović“, „Arcadia Academy“, „Knightsbridge school“, šahisti Tivta,  KK klub Probasket Tivat,  Dom zdravlja Tivat, i „Moja podrška dojenju Crna Gora“. Akciju su podržali i restoran Montenegrino, Addico Banka, Crveni Krst, NVO Djeca Tivta sa slikarskom radionicom  i neumorni plesači plesnog kluba Salsa Cubanos kao i NVO Maslina iz Tivta. 

I ova akcija kao uostalom i kompletna Evropska nedjelja mobilnosti ne bi bila ovako uspješna bez nesebične pomoći tivatskog preduzeća Komunalno doo koje je asistiralo u kompletnoj organizaciji.

STREET DAY 3

STREET DAY 2

post slika