GLAVNI BULEVAR: RASPISAN TENDER ZA IZGRADNJU TREĆEG, POSLJEDNJEG KRUŽNOG TOKA

17 sep 2019

Opština Tivat raspisala je tender za otvoreni postupak javne nabavke procijenjene vrijednosti 260.000,00 € za izvođenje radova na izgradnji kružnog toka kod Doma Vojske, na izlazu iz Tivta u pravcu Lepetana.

Rok za dostavljanje ponude je najkasnije u ponedjeljak, 30. septembra do 11 časova. Za izvršenje posla odabrani ponuđač će imati rok od 65 dana od dana uvođenja izvođača u posao a po zaključivanju ugovora. Izvođač je dužan da organizuje izvođenje radova u dvije smjene.

Radi se o trećem i posljednjem kružnom toku na trasi glavnog gradskog bulevara u Tivtu dužine 4,1 km.

Prethodno je raspisan tender za izgradnju prvog i drugog kružnog toka. Prvi kružni tok gradiće se u naselju Kukuljina, na izlazu iz grada u pravcu aerodroma. Procijenjena vrijednost javne nabavke je 540.000 eura, a postupak javne nabavke za izbor izvođača radova će biti zatvoren 18. septembra.

Drugi kružni tok, procijenjene vrijednosti 310.000,00 € gradiće se kod zgrade stare Opštine. Rok za dostavljanje ponude je najkasnije u ponedjeljak, 23. septembra.

Ukupna procijenjena vrijednost sva tri kružna toka je 1.110.000,00 €.

Raspisivanjem tendera za izgradnju kružnih tokova Opština Tivat je počela realizaciju zahtjevnog projekta izgradnje glavnog bulevara koji će podspješiti efikasnost saobraćaja i obezbijediti bolju povezanost sa prigradskim naseljima.

Osnovna karakteristika budućeg bulevara je širina koridora od 19 metara sa dvije saobraćajne trake po smjeru i razdjelnim ostrvom.  Po projektnom zadatku je predviđeno pet faza projekta, odnosno izgradnja tri kružna toka i otvorenih trasa koje ih spajaju. Planskim dokumentima prethodno su bila predviđena dva kružna toka, ali je tokom realizacije projekta i sagledavanja svih činjenica – saobraćajnog toka, potreba lokalnog i tranzitnog stanovništva, u bulevar uvršten i treći kružni tok.