ČIŠĆENJE MORSKOG DNA I OBALE

14 maj 2014

Opština Tivat je učestvovala u akciji ,,Let’s Do It Montenegro“, koju je u subotu 10. maja 2014. godine, u svih šest primorskih opština u Crnoj Gori, organizovala Asocijacija za demokratski prosperitet – Zid, a u okviru globalne kampanje “Let’s do it Mediterranean”. U akciji na tivatskoj obali učestvovali su predstavnici Zelenog tima, JP “Komunalno”, NVO “Pravi put”, Ronilačkog kluba “Neptun”, SMŠ “Mladost”, OŠ “Drago Milović”, Dječijeg saveza Tivta, NVO “Udruženje Egipćana”, Književne omladine Tivta, građani kao i volonteri iz Podgorice, Danilovgrada i Nikšića.
Efekti akcije, koja je imala za cilj unapređenje stanja životne sredine, kao podizanje svjesti javnosti o principima zaštite životne sredine, su vidljivi i značajni, prikupljeno tridesetak kubika smeća na lokacijama duž obale u Doljoj Lastvi, obalom od parka Ivovića do Ponte Seljanovo, od konobe „Marina“ do plaže Kalardovo, obalom prema „Ostrvu Cvijeća“ i na tivatskom dijelu luštičkog poluostrva.
Opština Tivat je bila koordinator akcije za teritoriju naše opštine, a obezbjedila je osvježenje i prevoz za učesnike akcije.

Sekretarijat za uređene prostora i zaštitu životne sredine

post slika