II SASTANAK KOORDINACIONOG TIMA ZA PRIPREMU I PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE U TIVTU

08 jul 2016

Drugi po redu sastanak koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone na teritoriji Tivta održan je danas (petak, 08. jul) u zgradi Opštine Tivat, a u prisustvu predstavnika svih ključnih opštinskih i državnih institucija, a čiji je rad od krucijalnog značaja za redovno odvijanje turističke sezone. Cilj koordinacionoga tima koji se danas okupio jeste aktivno i pravovremeno praćenje toka turistčke sezone, reagovanja i rješavanja eventualnih problema. 
Sastanku su izuzev predsjednice opštine Tivat Snežane Matijević prisustvovali: potpredsjednici opštine Ilija Janović i Dejan Maslovar, glavna administratorka Jovanka Laličić, sekretarka Sekreterijata za stambeno komunalne poslove i saobraćaj Zorica Gverović, načelnica Komunalne policije Jadranka Joksimović, koordinator za mjesne zajednice Vlado Đukić, direktor Komunalnog preduzeća Tonko Lukšić, ispred Vodovoda i kanalizacije Alen Krivokapić, direktorka Turističke organizacije Tivat Bernarda Moškov, direktor Centra za kultutu Tivat Vojislav Kaluđerović, direktor Radio Tivta Dragan Popadić, komandir službe zaštite i spašavanja Zoran Barbić, načelnik Odjeljenja bezbjednosti Tivat Milovan Radović, ispred granične policije Marijo Vidović i Nada Đurđić, koordinatorka tima ispred Uprave za inpekcijske poslove Crne Gore za Opštinu Tivat.

Po riječima Bernarde Moškov, direktorice TO Tivat, po posljednjim podacima u Tivtu boravi 3,591 turista, što je 6% više u odnosu na isto vrijeme prošle godine, a veći broj gostiju očekuje se tokom naredna dva vikenda.
Načelnica komunalne policije Jadranka Joksimović, sa prisutnima je podijelila detalje rada službe pauka za period od 31.05. do 01.07. U ovom periodu izdato je 187 prekršajnih naloga, a izrečeno 5.520 EUR troškova, dok je u istom periodu izrečeno kazni u vrijednosti od 9,350 EUR. Prijave građana odnosile su se na nepoštovanje zabrane gradnje. Komunalna policija u saradnji sa Upravom za inspekcijske poslove preduzela je niz aktivnosti pojačanog nadzora za vrijeme turističke sezone, svaka iz svoje nadležnosti. Jedna od takvih aktivnosti je i kontrola po raznim osnovama na Aerodromu Tivat. Ove će aktivnosti biti nastavljene po unaprijed predviđenoj dinamici. 
Na dnevnom redu našlo se niz primjedbi i sugestija kada je u pitanju problem prosjačenja, vanpijačne prodaje, čistoće plaža, problem buke i mnogi drugi. Zoran Barbić ukazao je na problem nepristupačnosti određenih prometnih djelova opštine. Nada Đurđić, koordinatorka tima ispred Uprave za inpekcijske poslove Crne Gore za Opštinu Tivat naglasila je pojačanu aktivnost kada je u pitanju oblast sive zone zapošljavanja, dok je direktor Radio Tivta Dragan Popadić između ostalog naglasio i poseban značaj visokog stepena bezbjednosti u gradu. 
Sljedeći sastanak koordinacionog tima za pripremu i praćenje turističke sezone zakazan je za petak, 22. jul.