INFORMATIVNA POSJETA POLJOPRIVREDNIM GAZDINSTVIMA, U TOKU JAVNI POZIV ZA PODRŠKU POLJOPRIVREDNICIMA

11 okt 2019

Sekretar Sekretarijata za turizam i preduzetništvo Opštine Tivat, Petar Vujović i savjetnica za poljoprivredu Radmila Kilibarda, posjetili su dio poljoprivrednih gazdinastava na području opštine Tivta radi upoznavanja poljoprivrednika sa modelima podrške koju Opština pruža korisncima u oblasti poljoprivrede.

U toku je javni poziv za prijavu za podršku Opštine Tivat poljoprivrednicima, a Sekretarijat pruža dodatnu pomoć u popunjavanju aplikacija.

„Praksa obilaska poljoprivrednih gazdinstava i neposredna komunikacija sa poljoprivrednicima je model koji smo uspostavili od početka formiranja Sekretarijata za turizam i preduzetništvo. Kao neko ko je dobar dio radne karijere ostvario u privredi, apsolutno sam svjestan značaja direktne i neposredne komunikacije, i tijesne saradnje ne samo sa poljoprivrednicima, već i sa svim akterima koji učestvuju u kreiranju ekonomskog i društveno-političkog života našeg grada. Jedino razgovarajući  otvoreno o zahtjevima, potrebama i stvarnim problemima sa kojima se naši poljoprivredni proizvođači svakodnevno suočavaju u obavljanju svog teškog i mukotrpnog  posla, možemo na pravi način sagledati na koji način im možemo konkretno pomoći“, rekao je Vujović.

Jedna od ideja poljoprivrednika bila je aktivniji razvoj živinarstva, pa će već od sljedeće godine, pored trinaest podsticaja koliko ih sada ima u portfoliju, Sekretarijat uvesti i podršku uzgajivačima iz oblasti živinarstva.

Predstavnici Sekretarijata posjetili su poljoprivredna gazdinstva Vladimira Španovića (primarna poljoprivredna proizvodnja, povrtarstvo, voćarstvo i stočarstvo), Gvozdena Balšića koji se bavi pčelarstvom, Marije Damjanović Marije, koja se razvija maslinarstvo  i stočarstvo, kao i domaćinstvo Edija Garbina, koji se bavi pružanjem turističkih usluga  u svom domaćinstvu u Gornjoj Lastvi.

Broj registrovanih poljoprivrednih gazdinstava u opštini Tivat se povećao sa 31 koliko ih je bilo registrovano 2017. na 48 u 2018.godini. Sekretarijat za turizam i preduzetništvo i u narednom periodu nastaviće sa konkretnim aktivnostima u cilju stimulisanja razvoja poljoprivrede.

spanovic 2

balsic pcelar

post slika