IVAN NOVOSEL: 30% plaže u uvali Pržna ostaje dostupno za javnost

11 apr 2016

U svrhu dobijanja informacija o statusu projekta ali i zarad eliminisanja brojnih spekulacija, politikantskih priča i neistina koje se ovih dana plasiraju u javnosti, sve u cilju dobijanja jeftinih političkih poena pojedinih partija i pojedinaca, predsjednik opštine Tivat Ivan Novosel održao je jutros hitan sastanak sa izvršnim direktorom kompanije Qatary Diar Gregom Bankhurstom.


Na samom sastanku, predsjednik Novosel je još jednom dobio čvrsta uvjeravanja predstavnika jednog od najznačajnijih investitora u Tivtu i Crnoj Gori, da za njih nikada nije bio upitan režim korišćenja plaže u uvali Pržna, te da će po izgradnji hotela 30% plaže biti u potpunosti dostupno javnosti. Gospodin Bankhurst je potvrdio da će ove godine parking prostori na samoj lokaciji koji su se i ranije koristili (prostor maslinjaka i nekadašnjeg parkinga) biti u potpunosti na raspolaganju gostima, dok će 100% plaže biti dostupno korisnicima u naredne dvije godine.
Odbacivši novinarske spekulacije da ova renomirana kompanija napušta projekat na Plavim horizontima, gospodin Bankhurst je najavio intenziviranje radova u naredne dvije nedjelje. Po riječima gospodina Bankhursta, pregovori sa renomiranim svjetskim operaterom su i dalje aktuelni, a u planu je prvo izgradnja Hotela a potom fazna izgradnja rezidencijalnih objekata.

post slika