Izgrađena saobraćajnica Cacovo

31 jan 2024

Radovi na izgradnji saobraćajnice Cacovo u Donjoj Lastvi okončani su krajem decembra prošle godine. Izgrađena je saobraćajnica dužine oko 450 metara, sa svim pripadajućim infrastrukturnim elementima, Radovi III faze izgradnje ovog puta iznosili 300.000€. Radove je izvodila firma „Betonmix“ doo iz Budve.

„Radovi na ovoj fazi izvršeni su u roku. Izvođač je poštovao dogovorenu dinamiku izvođenja radova i ovim smo uspjeli da privedemo kraju projekat, koji je trajao dugo, još od kraja 2016. godine. Problemi su bili raznorodni od konfiguracije terena, manjkavosti projektne dokumentacije do imovinskih pitanja.“ – rekao je direktor Direkcije za investicije Vlado Brguljan.On je dodao da su u sklopu ovog posla izvedeni elektro radovi, izgrađene konstrukcije potpornih zidova, provučen je vodovodni i kanalizacini sistem, uređeni atmosferski odvodi i izvedeni asfalterski radovi.

„Ovim je desetak kuća u Donjoj Lastvi najzad dobilo kolski prilaz i stavljena je tačka na višegodišnji infrastrukturni projekat rađen u fazama, od kojih su prve dvije faze iznosile nekih 360.000€. Zadovoljan sam što smo ovaj projekat uspješno priveli kraju i što fokus djelovanja možemo usmjeriti na neke nove i značajne projekte“ – rekao je predsjednik opštine Željko Komnenović.

post slika

Galerija