IZLOŽBA SKULPTURA “SREĆAN ROĐENDAN PLANETO”

23 apr 2015

Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, u srijedu 22.04.2015. godine, na Trgu magnolija, sa početkom u 12:00 časova, održana je nagradna izložba skulptura izrađenih od reciklirajućeg materijala pod nazivom „Srećan rođendan Planeto“. Izložba je organizovana u saradnji Opštine Tivat (Zeleni tim), OŠ „Drago Milović“ i OŠ „Branko Brinić“, a akciji se odazvao i JPU „Bambi“.

Prisutnima se obratila Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za uređenje prostora i zaštitu životne sredine, koja je izrazila zadovoljstvo velikom odzivu učenika i njihovih nastavnika, zatim na pokazanoj kreativnosti u primjeni reciklažnog materijala i izradi skulptura, kao i potrebu da odrasli treba da se ogledaju na djecu kako bi se priroda očuvala i unaprijedila. Ružica Lazarević, direktorica OŠ „Drago Milović“, istakla je važnost očuvanja planete Zemlje kroz podizanje ekološke svijesti, kako kod mladih, tako i kod starijih, nakon čega su učenici odjeljenja II3 OŠ „Drago Milović“ odpjevali pjesmu „Reciklaža nije blamaža“.
Na izložbi je predstavljeno oko 60 radova, koje je ocjenjivao stručni žiri u sastavu: Ljubo Popadić, dipl.slikar, Tanja Matković, dipl.grafičar i Zoran Kruta, dipl.slikar. Takmičarima čiji su radovi ocijenjeni kao najkreativniji dodijeljene su diplome, u kategorijama od I do V i od VI do IX razreda, a naknadno će im biti dodijeljene i nagrade. Posebno priznanje za učešće na izložbi i predstavljenu skulpturu drveta, dobio je Dječji vrtić „Bambi“.

Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine

DSC03652 (Medium) DSC03660 (Medium)

post slika