IZLOŽBA SKULPTURA OD RECIKLIRAJUĆIH MATERIJALA

27 apr 2017

Obilježavanje mjeseca aprila kao mjeseca planete Zemlje se nastavlja nagradnom izložbom skulptura izrađenih od reciklirajućih materijala. Izložba će biti upriličena sutra (petak 28. april), u malom parku na Trgu Dara Petkovića, u trajanju od 10:00 do 12:00 časova. Ovu aktivnost organizuju Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat, u saradnji sa „Komunalno“ d.o.o. Tivat, OŠ „Drago Milović“ iz Tivta, OŠ „Branko Brinić“ iz Radovića i JPU „Bambi“ iz Tivta.

“Koristim priliku da se zahvalim upravama i nastavnicima škola, koji su pokazali veliko interesovanje i trud kako bi animirali djecu da se uključe. Takođe, kao što znamo, izrada skulptura od reciklirajućih materijala nije ni lak ni kratkotrajan proces. I djeci je svakako trebala pomoć, nastavnika, koji su, vjerujem, odvajali i privatno vrijeme, kao i roditelja, koji su ih u svemu tome podržali”, rekla je ispred organizatora Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za zaštitu životne sredine.

 

Predviđena je i sadnja sezonskog cvijeća koje će saditi djeca iz vrtića i osnovnih škola. Pozivaju se građani da doprinesu aktivnosti doniranjem sadnica manjeg ukrasnog bilja. U slučaju vremenskih neprilika izložba skulptura i sadnja cvijeća će biti odložene.