IZVJEŠTAJ SA POŽARIŠTA – ČETVRTAK 10. AVGUST

10 aug 2017

Iz Službe zaštite i spašavanja opštine Tivat i opštinskog Kriznog štaba svakodnevno informišu javnost o dejstvovanjima na požarištima koja su aktivna na teritoriji opštine. Pripadnici Službe zaštite i spašavanja i DVD “Krtoli” juče (srijeda, 09 avgust) su intezivno radili na sanaciji požarišta u reonu Donji Krašići – Gornji Kračići. Akcija je trajala cijelog dana, od 07:00 do 23:00 časa, poslje čega je nastavljeno dežurstvo u naselju.
Tokom jučerašnjeg dana ugašen je i saniran cijeli koridor od Donjih do Gornjih Krašića tj. istočna strana požarišta, i tom prilikom utrošeno je preko 100 metara kubnih vode. U ovoj akciji učestvovalo je oko 30 vatrogasaca. U kasnim popodnevnim časovima dejstvovala je i avio-helikopterska jedinica MUP-a, u dva naleta.
Danas (četvrtak, 10. avgust), ekipe su na terenu, skoncentrisane u ulicama Krašića. U toku dana očekuje se pomoć avio-helikopterske jedinice. Iz Službe zaštite apeluju da se svi građani rukovode preventivnim mjerama zaštite od požara, jer vremenske prilike utiču na brz razvoj požara na otvorenom. Najveća prepreka jesu vremenske prilike i vjetar koji jača u popodnevnim satima.