IZVJEŠTAJ SA POŽARIŠTA – PETAK 11. AVGUST

11 aug 2017

U toku jučerašnjeg dana (četvrtak, 10. avgust) opštinska Služba zaštite i spašavanja vršila je redovne aktivnosti na svim aktivnim požarištima. Na teritoriji tivatske opštine aktivna su tri požara, i to na lokacijama: Solila, Gošići i Krašići. Oko 14:00 časova došlo je do razbuktavanja požara na svim krajevima požarišta, usljed vjetra. Dvije ekipe vatrogasaca gasile su u reonu Solila prema selu Lješevići u kotorskoj opštini. Druge dvije ekipe su bile aktivne u reonu Gornji Krašići, oko kuće Petrovića. Na ovom lokalitetu se i sinoć oko 23:15 ponovo razvio požar i ekipe su pravovremeno intervenisale. Vatrogasci vrše stalno osmatranje terena i ustanovljeno je da se požar premješta prema istočnoj strani tako da je jutros dio ekipa prebačen u naselje Maslinjak i u ulicu Vidikovac.

Juče je oko 22.00 časa organizovan sastanak rukovodstva opštinske Službe zaštite i spašavanja i DVD “Krtoli”, na kojem su teme bile stanje na sva tri požarišta, raspored ljudstva na terenu i stanje tehnike, sve u cilju što bržeg lokalizovanja požara. Opštinski krizni štab na čelu sa potpredsjednikom Dejanom Maslovarom aktivno prati situaciju i članovi Štaba su na terenu, ali i u stalnom kontaktu sa Direktoratom za vanredne situacije, uz čiju asistenciju se prati i situacija iz vazduha.
Avioni avio-helikopterske jedinice MUP-a dejstvovali su sinoć oko 20:00 časova u dva navrata, a njihovi naleti nastavljeni su i danas (petak, 11. avgust) od ranih jutarnjih sati. Sve ekipe su na terenu.