OPŠTINSKI KRIZNI ŠTAB OBIŠAO POŽARIŠTA

11 aug 2017

Petak, 11. avgust - Članovi kriznog štaba Opšine Tivat, predsjednica opštine Snežana Matijević, potpredsjednici Dejan Maslovar i Ilija Janović u pratnji komandira Službe zaštite i spašavanja Zorana Barbića i predstavnika DVD “Krtoli” Stefana Kostića i Milana Vukošića, obišli su danas požarište u Krašićima, kod naselja Maslinjak.
Na teritoriji opštine Tivat aktivna su tri požarišta i to na lokacijama: Solila ka selu Lješevići u kotorskoj opštini, Gošići i Krašići. Po riječima vatrogasaca, situacija na terenu u mnogome je uslovljena vremenski prilikama, pa vjetar koji se intezivira u popodnevnim satima otežava njihov rad budući da iznova utiče na rasplamsavanje požara.

Predsjednica opštine Snežana Matijević istakla je žaljenje zbog loših uslova u kojim su se našli svi koji žive ili trenutno borave u ovom dijelu tivatske opštine, a usljed velike koncentracije dima i stalne brige zbog požara koji su u blizini. “Opštinske službe i organi čine sve što je u njihovoj moći. Imamo podršku državnih organa i institucija i nadamo se da će i vremenske prilike stati na našu stranu. Znam da nije lako boraviti i svima zahvaljujem na strpljenju. Svi smo na istom zadatku i nadam se da će se stanje popraviti”, istakla je Matijević.
Sredstva koja je Vlada odobrila za vatrogasce i dobrovoljna vatrogasna društva u Crnoj Gori, pristigla su i na adresu Dobrovoljnog vatrogasnog društva “Krtoli”, a Opština Tivat je ka ovom dobrovoljno društvu usmjerila sredstva u iznosu od 2,000 eura kako bi izrazila zahvalnost za cjelokupno angažovanje pripadnika ovog društva.

32

post slika