IZVJEŠTAJ

24 maj 2011

Dana 19.05.2011. u zgradi Opštine Tivat u okviru programa „Jačanje lokalne samouprave u Crnoj Gori- faza II 2009-2011“, kojim rukovodi Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori, a sprovodi Savjet Evrope, održana je radionica na temu „Standardi javne etike u lokalnoj samoupravi“.

Radionica je namijenjena starješinama organa lokalne uprave i lokalnim službenicima i namještenicima te su u tu svrhu uz učešće Zajednica opština na sastanak-radionicu pozvani  predstavnici lokalne samouprave primorskog regiona. Prisutni su bili predstavnici četiri primorska grada: Budva, Bar, Herceg Novi i Tivat.

Prezentacije na radionici su vodile Ljubinka Radulović, pomoćnik Sekretara Zajednice opština, i Jovanka Laličič, Savjetnik Predsjednika Opštine Tivat. Standardi javne etike u lokalnoj samoupravi predstavljaju standarde za transparentnu, odgovornu i efikasnu lokalnu samoupravu. Oni su prethodno predstavljeni na Nacionalnoj Konferenciji u Podgorici i regionalnoj Konferenciji u Budvi.

Radionica je bila interaktivna, a vježbom uporedne procjene standarda učesnici su procjenjivali dostignuti nivo standarda svake od opština.

Na radionici je učestvovalo šest lica ispred Opštine Tivat kao i svi pripravnici.

post slika