Kampanja MLADI ZA MLADE

01 dec 2011

 U okviru Novembarskih dana opštine Tivata povodom izrade Lokalnog plana akcije za mlade, Opštinska Kancelarija za prevenciju i pitanja mladih, organizovala je kampanju „Mladi za mlade“ u petak 25. novembra na Trgu Magnolija. U periodu od 09:30 do 14 časova učenici osnovnih škola „Drago Milović“ i „Branko Brinić“ i Srednje mješovite škole „Mladost“ takmičili su se u više disciplina u igrama bez granica. Tivatskoj mladosti obratili su se Ilija Janović, potpredsjednik opštine i Darka Ognjanović, koordinator Kancelarije i Radne grupe za izradu LPAM-a. Kampanju su otvorili roleraši koji su se trkali sledećim redom: VI i VII razredi zajedno, VIII razred, i srednjoškolci. U igrama bez granica, u kojima je učestvovalo 5 ekipa, igre su bile: trka sa vrećama, ples sa balonima, preskakanje prepreka, pucanje trica, potezanje konopca, i ples sa loptom. U pucanju trica počasno su učestvovali i najmlađi, a u revijalnom dijelu igara pripravnici opštine su izazvali nastavnike škola u potezanju konopca. Uporedo sa igrama, u parkiću kod Montenegrina, bile su otvorene muzička radionica- moderne numere izvodili su đaci osnovne Muzičke škole, i slikarska radionica u kojoj su učestvovali osnovci i srednjoškolci koji su ujedno i pomagali namjlađima u crtanju tetovaža ukrasnim bojama i pravljenju origamija. Na proglašenju medalja plesali su par iz osnovne škole Ivona Ilijević i Slavomir Samardžić, kao i plesni studio Bellissima

Medalje su osvojili:

U trci rolera: zlato Tijana Blagojević, srebro Danijela Odalović, bronza: Tijana Stanišić.

U igrama bez granica: zlato ekipa zelenih „SMŠ Mladost“, srebro ekipa crvenih takođe „SMŠ Mladost“, te bronza ekipa narandžastih osnovne škole „Drago Milović“.

Tokom igara i radionica na više mjesta bili su postavljeni štandovi sa anketama i flajerima koji su imali za cilj da od mladih Tivćana dobiju informacije o tome kako unaprijediti život mladih u Tivtu. Na štandovima su učesnicima dijeljene i majice „Mladi za mlade“.

Uveče istog dana   učesnici i ostali građani uživali su u koncertu kotorsko- tivatske grupe Nuclear mama.

Kampanju je organizovao organizacioni odbor u sastavu: Bojana Popadić, Tatjana Grbović, Darko Bulatović, Djuro Grubišić, Dalida Radončić, Nikola Krsmanović, Jovan Brinić, pripravnici u Opštini Tivat i asistenti Radne grupe za LPAM, Zoran Stanković iz kluba „Pro basket“, Dajna Marinković i Iva Čelanović iz „Mladi Boke zajedno“, Bruna Matijević iz Muzičke škole Tivat, Dijana Vukšić iz „Omladinskog savjeta“, Mirjana Bjelica Centar za kulturu Tivat, Dragan Laković „Evropski dom“, Saša Mamula Đački parlament SMŠ „Mladost“ i Luka Reković Đački parlament OŠ „Drago Milović“. Na trgu su bili i Hitna pomoć tivatskog Doma zdravlja, Vatrogasna služba i Uprava policije, ispostava Tivat, i lokalni Radio Tivat, koji su budno ispratili cijelu kampanju.Sudeći po osmjesima i radosti učesnika, nastojaće se da ovakva  manifestacija postane tradicija. 

post slika