Kazna prevozniku „Blue Line“ zbog nepoštovanja reda vožnje

15 sep 2022

U akciji kontrole saobraćaja i javnog prevoza putnika, službenici Sekretarijata za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat utvrdili su da se prevoznik "Blue line" DOO Herceg Novi, prilikom obavljanja linijskog i đačkog prevoza, nije pridržavao reda vožnje na relaciji Gradiošnica – Tivat i Tivat – Lepetani. Prevozniku će za utvrđene prekršaje biti izrečeni kazneni nalozi u ukupnom iznosu od 1.700 eura. Tokom jučerašnje kontrole javnog prevoza, na relaciji đačkog prevoza Gradiošnica – Dumidran – školski centar i u suprotnom smjeru, nije bilo utvrđenih nepravilnosti ovog prevoznika i vožnja je obavljana prema utvrđenom redu vožnje.

Daljom kontrolom saobraćaja službenici ovog Sekretarijata izrekli su više kazni, u ukupnom iznosu od 6.000 eura, prevoznicima čiji vozači nisu imali u vozilu ugovor o radu i ovjerenu kopiju poreske potvrde poslodavca, a na ime taksi firme "Red plus" DOO Podgorica izrečena je kazna od 2.300 eura, zbog prijema putnika van teritorije jedinice lokalne samouprave koja je izdala licencu.

Prilikom kontrole nelegalnog odlaganja otpada, uručen je prekršajni nalog u iznosu od 500 eura, zbog deponovanja pijeska na Župi.

post slika