KOORDINACIONI TIM ZA PRAĆENJE TURISTIČKE SEZONE POČEO SA RADOM

10 maj 2017

Danas je u Opštini Tivat održan prvi ovogodišnji sastanak Koordinacionog tima za praćenje turističke sezone i to u najužem sastavu. Sastankom je predsjedavala predsjednica opštine Snežana Matijević, a u radu su učestvovali predstavnici opštinskih organa: Sekretarijata za komunalne poslove i saobraćaj, Sekretarijata za ekonomski razvoj i preduzetništvo, Sekretarijata za finansije, Službe zaštite i spašavanja, Službe za inspekcijske poslove, članovi Službe predsjednika, direktori Turističke organizacije i Komunalnog preduzeća Tivat.

U fokusu sastanka našle su se teme iz djelokruga rada Komunalnog preduzeća Tivat, identifikovani su aktuelni problemi i utvrđeni naredni koraci u cilju rješavanja istih. Iz Komunalnog za predstojeću sezonu najavljuju unapređenje kvaliteta komunalnih usluga. U određeni djelovima grada značajno će se poboljšati usluga organizovanog prikupljanja otpada iz domaćinstava, zahvaljujući novom specijalizovanom vozilu mini-smećari. U toku su radovi na održavanju putnog pojasa.
„Iz godine u godinu pojavljuju se slični problemi: privezišta, uređenje plaža, problem taksi prevoza, komunalnog reda... Očekujem maksimalno zalaganje svih kako bi se stanje u narednom periodu poboljšalo. Posebnu podršku Opština će pružati Komunalnom preduzeću na kojem je ogroman teret i koje je na neki način ogledalo našeg grada“, istakla je predsjednica opštine pohvaljujući dosadašnji rad ovog preduzeća.
Takođe utvrđene su određene lokacije u gradu koje zahtjevaju uređenje u susret sezoni, što može biti ostvareno u saradnji sa drugim javnim preduzećima. Takođe od ove sezone otpočeće naplata turističke takse na plovnim objektima. Utvrđena je i potreba inteziviranja rada inspekcijskih organa.
Naredni sastanak planiran je za sam kraj maja.