KORPA ZDRAVLJA ZA STARE

08 apr 2019

Povodom obilježavanja MJESECA ZDRAVLJA, najstarije građane Tivta, korisnike servisa “Pomoć I njega u kući”, obišli su, sa korpom zdravlja, koja se sastojala od vise vrsta voća, predstavnici Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja, volonteri Omladinskog kluba i geronto domaćice.

Današnja, već godinama tradicionalna posjeta, uvela je na opšte oduševljenje korisnika novine u svoj program. Naime tim Doma Zdravlja Tivat, koji čine dr.Julija Samaržić i medicinska sestra Sonja Milović, pridružio se programu nudeći korisnicima opšte preglede, te mjerenje pritiska i šećera u krvi.

Realizaciju programa "Pomoć i njega u kući" finansira lokalna uprava. Ovaj program podrazumjeva pružanje socijalne i psihološke podrške u domu i okruženju, te pomoć u zadovoljavanju osnovnih životnih potreba i kao takav obezbjeđuje njegu i pomoć u kući osobama starijim od 67 godina, ili samohranim licima sa invaliditetom mlađim od 67 godina života, kojima je socijalna pomoć neophodna. 

Program „Pomoć i njega u kući“ sprovodi se i ove godine preko opštinske organizacije Crvenog krsta Tivta koja za to angažuje posebno obučene geronto-domaćice. Usluge iz programa „Pomoć i njega u kući“, koji se realizuje već nekoliko godina zaredom, trenutno koristi oko 60 starijih Tivćana, a broj korisnika se konstantno uvećava.

Korpa zdravlja 3

Korpa zdravlja1

post slika