KRČENJE STAZA I PUTEVA – SPROVOĐENJE PREVENTIVNIH MJERA ZAŠTITE OD POŽARA

19 mar 2018

Tivatsko Komunalno preduzeće od 1. marta do danas prokrčilo je i očistilo oko 45% od svih planiranih staza i puteva u zaleđu Tivta. Ova aktivnost predstavlja sprovođenje preventivnih mjera zaštite od požara. Na sastanku Opštinskog tima za zaštitu i spašavanje, koji je održan u decembru prošle godine, krčenje staza i puteva koje se više ne koriste ili su rijetko u upotrebi, a koji okružuju naselja i predstavljaju pristup ka pošumljenom dijelu teritorije, utvrđeno je kao jedan od prioriteta.

Iz Komunalnog je potvrđeno da su očišćene dvije veće staze u Gošićima, pri kraju je čišćenje staze u Mrčevcu, odnosno Matijevićima. Pri kraju je čišćenje staze i Sv. Agata-Peani, zatim Brstin, Sv. Šimun i Mažina. Prije nekoliko dana otpočelo je čišćenje puta Gornja Lastva – Plavda.

U planu je čišćenje još 4-5 staza u Lepetanima i u Krtolima. „Za ove aktivnosti iskoristili smo svaki lijepi dan u prethodnom periodu. Ove su aktivnosti u skladu sa preventivnim mjerama za zaštitu od požara, koje je donio Opštinski tim. U svemu smo imali podršku Opstine Tivta i Službe zaštitite i spašavanja“, kazao je ovim povodom direktor Komunalnog preduzeća Vlado Đukić. Nakon prve faze, odnosno čišćenja, u planu je i druga faza radova, odnosno nasipanje puteva, kako bi se ovim trasama, u slučaju nužde, mogla kretati vozila i vatrogasna oprema.