MASOVNO OBILJEŽEN DAN BEZ AUTOMOBILA

24 sep 2012

Dan bez automobile u Tivtu je obilježen na gradskoj rivi Pine u subotu uz učešće velikog broja građana.Slikarska radionica tivatskih osnovaca i srednjoškolaca pretvorila se u masovan događaj na obali Pine koji je iznjedrio veliki broj radova na teme „grad bez automobila“, „zaštita okoline“, „zdravi stilovi života“. Djeca su besplatno vozila rentirana bicikla u zatvorenoj ulici od hotela Mimoze do Pina, a dječije saobraćajne patrole su na pet punktova u gradu „kontrolisale“ saobraćaj.
Nakon što je predstavnica saobraćajnih patrola na šetalištu Pine pročitala izvještaj o kontroli saobraćaja u gradu,koordinatorka Kancelarije za prevenciju bolesti zavisnosti i pitanja mladih Darka Ognjanović i portparol Porto Montengra, Branka Božinović Čelanović autorima najboljih radova i članovima saobraćajnih patrola uručile su besplatne kartice za iznajmljivanje bicikala gradskog biciklističkog saobraćaja.
Kako je saopšteno nagrađeni likovni radovi biće ponuđeni na donatorskoj večeri povodom sledećeg humanitarnog bazara u opštini Tivat.

post slika