Akcija ” Očistimo svijet”

18 sep 2012

Opština Tivat – Sekretarijat za uređenje prostora i zaštitu životne sredine i opštinski Zeleni tim u okviru sprovođenja aktivnosti Lokalnog plana zaštite životne sredine dana 17.09.2012. godine su organizovali akciju čišćenja školskih dvorišta u Tivtu i Radovićima i Velikog gradskog parka. Akcija je bila planirana u Subotu 15. Septembra, ali je odložena zbog loših vremenskih uslova.

Ovom akcijom Tivćani su se pridružili  akciji „Očistimo svijet“ i kampanji “Spojimo niti”. Ispred SMŠ “Mladost” akciju je podržala profesorica Ljiljana Čalović,  ispred OŠ “Drago Milović” profesorica Ana Katurić Kasalica, a ispred OŠ ”Branko Brinić” u Radovićima profesorica Suada Bešković. Kompanija “Luštica develompent” je obezbijedila sokove za djecu”.
 “Učenici su danas bili vrijedni, ali učenici i bacaju smeće. Treba da shvate da ne treba da bacaju smeće po školskom dvorištu. Ja mislim da je ovo jedini način da se shvati da je ljepše bez smeća okolo” kaže profesorica Ljilana Čalović.
 “Cilj akcije, koja je od subote zbog lošeg vremena pomjerena za danas, je ispunjen. Pored samog čišćenja cilje je edukacija mladih da čuvamo sredinu, a ne da je zagadjujemo. Biće još akcija kada ćemo raditi na ozeljenjavanju dvorišta. Ima tih eko akcija dosta i potrebne su– kaže profesorica Ana Katurić Kasalica.

post slika