MEĐUNARODNI DAN ČIŠĆENJA OBALA

20 sep 2019

Međunarodni dan čišćenja obala zaposleni Opštine Tivat i hotela Regent obilježiće čišćenjem poteza od plažnog bara “Verige” do crkve Gospa od Anđela u subotu, 21. septembra od 11:00 časova.

Akcija je inicirana od strane menadžmenta hotela Regent a biće realizovana u saradnji sa Sekretarijatom za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat i preduzećem “Komunalno” do.o. Tivat te ista uključena na listu aktivnosti NVO “Zero Waste Montenegro” koja ovu međunarodnu ekološku inicijativu u Crnoj Gori organizuje već treću godinu za redom sa Delegacijom Evropske unije u Crnoj Gori i EU Info centrom.

“Akcija ima za cilj skretanje pažnje enormnu upotrebu plastičnog otpada pogotovo plastične ambalaže za jednokratnu upotrebu. Pomenute inicijative organizovane su uoči svjetskog dana posvećenog čišćenju obala “International Caostal Clean Up Day” koja je započela prije 30 godina, uključuje 100 zemalja i skoro milione volontera. Zadovoljstvo je uvrstiti i akciju u opštini Tivat na mapu ove vrijedne globalne ekološke inicijative. Ovom prilikom se unaprijed zahvaljujem svojim saradnicima, volonterima, hotelu Regent koji je već drugu godinu za redom naš pouzdan partner u realizaciji ekoloških akcija i podršci Komunalnog preduzeća”, saopštila je Tatjana Jelić, sekretarka Sekretarijata za komunalne poslove, saobraćaj i energetsku efikasnost Opštine Tivat.

post slika