Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija ŽOGARIJA

02 jun 2015

MEDIA SPORT-Slovenija i SC „Dadex“-Podgorica,kao tehnički organizator za Crnu Goru, u srijedu (03.06.2015.g.) na šetalištu Pine sa početkom u 17 h, organizuju međunarodno takmičenje za učenike osnovnih škola. Sa lokalnog nivoa na ovom takmičenju učestvuju ekipe O.Š.“Drago Milović“ i O.Š.“Branko Brinić“.
Međunarodna sportsko-rekreativna manifestacija ŽOGARIJA se održava već deset godina a svrha i cilj ove manifestacije je da djeca preko sporta i propratnih rekreativno-zabavnih aktivnosti sklapaju nova poznanstava i prijateljstva. Ova manifestacija se uspješno održava u Austriji, Italiji, Mađarskoj, Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Crnoj Gori, te predstavlja svojevrstan most suživota, saradnje i novih oblika povezivanja mladih generacija susjednih zemalja. Sadržaji i svrha Žogarije su razvijanje i podsticanje strpljivosti kroz, fair-play u igrama sa loptom, nastupima navijačkih ekipa, druženje i zabava sa pjevačkim i plesnim takmičenjima, stvaranje kreativnih radionica.
Na takmičenjima učestvuju dječaci i djevojčice od I do VI razreda, a takmiče se u više disciplina. Ova manifestacija je od strane UEFA proglašena za najbolju manifestaciju u Evropi za 2010. godinu.
Takmičenja u Crnoj Gori su se do sada održala u Baru (15. 05.), Bijelom Polju (18. 05.), Podgorici (20.05.), sa kojih su po dvije prvoplasirane ekipe stekle pravo da se takmiče u finalu u Tivtu. Organizator takmičenja je obezbjedio rekvizite, opremu neophodne za takmičenje kao i veliki broj nagrada.
Pobjednik sa finalnog takmičenja u Crnoj Gori stiče pravo da se takmiči na super finalu koje će se održati u Sloveniji, a na kojem učestvuju svi pobjednici iz ostalih zemalja gdje se održava Žogarija. Veliko interesovanje osnovnih škola iz čitave Crne Gore, nastavnika i publike najbolji je pokazatelj ispravnosti da se ova Manifestacija podrži.
Opštinа Tivat podržava ovaj vid sportskog dešаvаnjа. Zаdovoljstvo nаm je dа, kаo pokrovitelji učestvujemo u jednom velikom sportskom dogаđаju koji okupljа školsku djecu i promoviše zdrаv život.
Ovu manifestaciju podržava i Turistička organizacija našeg grada. Žogarija je manifestacija koja zaista promoviše te vrijednosti, što je i bio razlog da smo podržali realizaciju ovog regionalnog značajnog sportsko-rekreativnog događaja.