MINISTAR NUHODŽIĆ I PREDSJEDNICA MATIJEVIĆ OBIŠLI POŽARIŠTA

18 jul 2017

Ministar unutrašnjih poslova, Mevludin Nuhodžić i Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević obišli su juče (17.07.2017. godine) lokalitete na teritoriji opštine Tivat i ostale djelove Primorskog regiona ugrožene požarima.
Ministar Nuhodžić je na Solilima u obraćanju novinarima ocijenio da je situacija ozbiljna, te je stoga zatražena međunarodna pomoć, ali da nema razloga za dramatizaciju, strah i paniku. Istakao je svoj utisak da je kompletno područje pod kontrolom zahvaljujući profesionalizmu vatrogasaca, Vojske Crne Gore, mještana i privrednika koji su se uključili u gašenje vatre, ali i dobrovoljaca koji su stigli sa područja cijele Crne Gore da pomognu.

Najbitnije je da nema žrtava i da nisu ugrožena materijalno tehnička sredstva, izjavio je Nuhodžić ističući da je tokom prethodne noći bio u stalnom kontaktu sa Direktoratom za vanredne situacije.
“Sa našim snagama kontrolišemo situaciju i bez avijacije jer meteo uslovi nisu dozvolili da se u gašenje uključe avioni zbog jakog vjetra. Zatražili smo pomoć od Centra za vanredne situacije Evropske komisije u Briselu i naš zahtjev se već razmatra u Briselu, o mogućnosti da se u pomoć uključe avioni sa najbližih destinacija u okruženju. Nuhodžić je rekao da odgovor očekuju do kraja dana.”
Predsjednica opštine, dr Snežana Matijević je posebnu zahvalnost za učešće u akciji gašenja uputila vatrogascima, ali i dobrovoljcima koji su se odazvali pozivu i pomagali pripadnicima službe zaštite i spašavanja. Materijalan šteta jeste velika, ali je za sada najvažnije da nema ugroženih ljudiskih života, te da se vjetar stišava.

post slika