MINISTAR PEJOVIĆ U POSJETI OPŠTINI TIVAT

28 dec 2016

Ministar evropskih poslova Aleksandar Andrija Pejović, boravio je danas sa saradnicima u u radnoj posjeti Tivtu. U sklopu posjete, ministar Pejović je održao sastanak s predsjednicom Opštine Snežanom Matijević i njenim saradnicima, ali i posjetio Srednju mješovitu školu Mladost i susreo se sa tivatskim preduzetnicima, obišavši kompaniju Navar.
Sastanak s predsjednicom Opštine Snežanom Matijević i njenim saradnicima, bio je prilika za razgovor o rezultatima koje je Crna Gora postigla u procesu pristupanja, kao i predstojećim obavezama u susret članstvu u Evropskoj Uniji (EU). Istaknuto je da lokalne samouprave imaju važnu ulogu u procesu evropske integracije, usvajanju evropskih standarda i pripremi za buduće članstvo u EU.
Takođe, razmijenjena su mišljenja o daljim razvojnim planovima, posebno o projektima u kojima opština Tivat učestvuje u okviru programa EU i o mogućnostima koje su na raspolaganju lokalnim jedinicama u okviru Ipe tokom finansijskog perioda 2014-2020.
foto 2Posjeta Srednjoj mješovitoj školi Mladost je bila prilika za razgovor s učenicima o politikama i vrijednostima koje baštini EU, obavezama koje Crna Gora sprovodi u procesu pristupanja i mogućnostima koje će crnogorskim građanima, a posebno mladima biti na raspolaganju nakon stupanja u članstvo.
Posjetu Tivtu, ministar je iskoristio i za razgovor s uspješnim tivatskim ugostiteljima koji su angažovani na novogodišnjem bazaru, kao i za posjetu nautičko-servisnom kompleksu preduzeća Navar, koje se bavi brodogradnjom i remontom jahti. Tokom ove posjete ministru je predstavljena djelatnost kompanije koja svoje proizvode plasira na tržište EU, ali i planovi za realizaciju novih projekata u oblasti brodogradnje.
„Danas smo imali evropski dan u Tivtu i zadovoljstvo mi je što u mandatu nove Vlade i na funkciji ministra evropskih poslova započinjemo na lokalnom nivou priču o tome kako da što više približimo Evropu građanima Crne Gore. Upravo smo odabrali Tivat kao jedan od gradova koji se sigurno dosadašnjim radom pokazao kao veoma napredan i grad koji je najbliži onome kako evropska Crna Gora treba da izgleda“, poručio je ministar Pejović.
Predsjednica Opštine Snežana Matijević je zahvalila ministru što je, na početku svog mandata obišao upravo opštinu Tivat koja predstavlja primjer kako treba sarađivati ne samo sa velikim investitorima nego i sa malim i srednjim preduzećima.
„Opština Tivat, pored poznatih i velikih investitora, na svojoj teritoriji ima i ovako uspješne kompanije kao što je bez sumnje Navar i mi kao opština Tivat možemo biti ponosni na to. Naš je cilj da damo šansu ovakvim preduzećima koja rade za dobrobit grada i cijele Crne Gore“, istakla je Matijević.

foto 4

post slika