MINISTAR SPORTA U POSJETI OPŠTINI TIVAT

03 feb 2017

Ministar sporta u Vladi Crne Gore Nikola Janović boravio je danas (petak, 3. februar) u prvoj radnoj posjeti Opštini Tivat, gdje se susreo sa predsjednicom opštine dr Snežanom Matijević i obišao Omladinski klub u Tivtu. Povod posjete bio je upoznavanje sa implementacijom projekta “Uspostavljanje mreže omladinskih klubova u Crnoj Gori”, koji je podržalo Ministarstvo sporta. Ministar Janović i predsjednica opštine Matijević svojim su izlaganjima otvorili radionicu na temu “Primjeri dobre prakse omladinskih klubova u Crnoj Gori”.
„U prošloj godini su usvanjanjem Zakona o mladima, nove petogodišnje Strategije za mlade i Akcionog plana za mlade, stvoreni normativni uslovi za unapređenje položaja mladih u Crnoj Gori. U narednom periodu planirana je izrada podzakonskog akta kojim će biti regulisano pitanje dodjele sredstava omladinskim nevladinim organizacijama što će omogućiti realizaciju većeg broja aktivnosti na ovom polju“, istako je ministar Janović dodajući: „Želim posebno pohvaliti Opštinu Tivat koja predstavlja dobar primjer kako lokalna uprava pomaže razvoj omladinske politike i aktivno učestvuje u aktivnostima mladih“.
Predsjednica opštine Tivat Snežana Matijević kazala je „Moj je stav da sve što radimo kada je u pitanju naša omladina – uvijek stoji da možemo više, kvalitetnije i bolje, više dobrih sadržaja, više gorućih tema o kojima se otvoreno razgovara, više senzibilnosti cjelokupne zajednice ka mladima“. Predsjednica je izrazila namjeru lokalne uprave da pomogne Omladinskom klubu Tivat u smislu sticanja uslovnijih prostorija za rad.


Omladinski klub TivatPrisutnima se obratila i sekretarka opštinskog Sekretarijata za mlade sport i socijalna pitanja mr Darka Ognjanović, koja se zahvalila Ministarstvu sporta - Direktoratu za mlade, na finansijskoj podršci projektu “Uspostavljanje mreže omladinskih klubova u Crnoj Gori”.
Nakon uvodnih izlaganja uslijedila je radionica “Primjeri dobre prakse omladinskih klubova u Crnoj Gori”, u kojoj su učestvovali predstavnici lokalnih uprava, omladinskih klubova i drugih nevladinih organizacija koje se bave pitanjem mladih iz crnogorskih gradova: Danilovgrada, Rožaja, Podgorice, Budve, Cetinja, Pljevalja, Plava, Berana i Bijelog Polja. Današnji program u Omladinskom klubu upotpunjen je dodatnim zabavnim aktivnostima.

post slika